Безплатна „синя“ и „зелена“ зона в София

0
15
Снимка: архив

Това разпореди кметът на столицата Йорданка Фандъкова

„Синята“ и „зелената“ зони в София стават временно безплатни – за периода 17-29 март. Това обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Ето още какви мерки въвеждат властите в града като превенция на разпространението на коронавируса:

– Отменя се временно почасово платено паркиране в „синя“ и „зелена“ зони. Мярката ще важи от 17 до 29 март, като в случай на голямо натоварване и липса на ред, ще бъдат направени допълнителни промени. Екипи на ЦГМ ще следят за натоварването.

– Картите за пътуване в градския транспорт на хора с увреждания, които изтичат до 29 март, автоматично ще бъдат удължени, без да е необходимо отиване до пункт на ЦГМ.

– На всички метростанции е създадена организация за напомняне на пътниците да запазват по-голяма дистанция един от друг.

– Продължава засилената дезинфекция на всички превозни средства на градския транспорт. Екипи на транспортните оператори следят използването на всяка линия и се подготвя реорганизация спрямо натовареността.

„Моля всички софиянци да спазват ограниченията и препоръките на Националния щаб и Министерство на здравеопазването. Да, промените се отразяват на живота ни, но имат за цел да го запазят. Благодаря на всички за усилията! Заедно ще се справим!“, написа Фандъкова.