Шефът на СОС: Заради тънки сметки ПП-ДБ и „Спаси София“ принасят в жертва жителите на София

0
113
Георги Георгиев

Ако бюджетът не мине, 2200 деца остават без градини, а столицата остава разкопана, заяви Георгиев

„За пръв път сме изправени пред безпрецедентна ситуация. Може да не успеем да съберем подкрепа за бюджета. ПП–ДБ и БСП са близо половината от СОС. Групата на ГЕРБ сме с 26 гласа. До момента разговорите показват, че подкрепа от тях няма да получим“. Това заяви председателят на СОС Георги Георгиев.

„Днес имаме категорична позиция на ДБ и „Спаси София“. Намирам това за безотговорно, нещо, което може да се определи като тотално безобразие и безхаберие. Имаме 2200 нови места в детски градини и ясли. 85 нови групи са разкрити, сградите са построени, обзаведени, назначени са учителите, парите ги има в бюджета, но ако не бъде одобрен, не можем да осигурим издръжката на децата и така тези 2200 деца трябва да останат в домовете си“, каза още Георгиев.

Председателят на СОС подчерта, че сега се изгражда 100 км канализация в целия град.

„Това е огромен европейски проект, при който собствените средства са налични в бюджета, но без бюджет няма да можем да продължим работа. Следва градът да остане разкопан за изборите, но и за цялата зима, тъй като няма кога да се довършат проектите“, каза Георги Георгиев. „На трето място имаме огромен проблем в сферата на културата. Обезпечили сме увеличение на техните заплати, това не може да се случи, въпреки че парите са налични“, коментира той, след което уточни, че днес е чел позиция на колегите от ПП – ДБ и Спаси София с жалък опит за аргументация защо няма да бъде подкрепен бюджетът.

„Съображението не вдигайте сега заплатите на учителите, макар че това се е случило с държавния бюджет, не увеличавайте сега заплатите на артистите, за да дойдем ние на власт, е безобразие. Призовавам всички граждани да се обърнат към общинските съветници, които са избрали, без значение от партията, за да им потърсят отговорност защо до момента правейки си тънки сметки за изборите, ще принесат в жертва жителите на София“, призова Георгиев.