Бившата областна управителка на Перник Ирена Соколова и шефът на ВиК Иван Витанов арестувани заради водната криза

0
235
Ирена Соколова

От 2 часа прокурори, полицаи и агенти на ДАНС извършват следствени действия в Перник и екоминистерството. Разследва се и вносът на боклук

Бившата областна управителка на Перник Ирена Соколова и шефът на ВиК Иван Витанов са арестувани във връзка с водната криза, съобщи NOVA, като се позова на свои източници.

От 2 часа прокурори, полицаи и агенти на ДАНС извършват следствени действия в Перник и екоминистерството. Разследства се и вносът на боклук.

В миньорския град е главният прокурор Иван Гешев. В Перник и София се провежда разследване на престъпления, касаещи водната криза в Перник, съобщи той на брифинг.

Иван Гешев

Делото е под наблюдение на специализираната прокуратура. Разследване се провежда и в МОСВ от служители на ДАНС и МВР във връзка с разпоредена проверка, отнасяща се до различните режими по вноса на боклук, основно от Италия, на територията на България.

Полицаи, агенти и прокурори влязоха в екоминистерството.

Дали има задържани за 24 часа или обвиняеми ще стане ясно до края на деня. Най-вероятно премиерът Борисов е запознат с действията на прокуратурата, ДАНС и МВР.

До утре трябва да бъдат разпитани над 30 души, добави Гешев. Той отбеляза още, че положението в Перник е трагично заради водния режим. Занимаваме се с вероятната наказателна отговорност за това, което се е случило. Този проблем не е резултат само от престъпления, а е комплексен, отбеляза още Гешев.

Главният прокурор се е срещнал с кмета на Перник, с когото са разговаряли за проблемите, свързани с водната криза