Бившият началник на кабинета на Радев: Резолюцията на ЕП беше добра за Борисов и лоша за България

0
385
Калоян Методиев Снимка: Нова

Имахме разминаване в стила на работа, в целите с президента, казва Калоян Методиев

Резолюцията, която прие ЕП, за мен беше за добро на Борисов и лошо за България. Беше своеобразно мероприятие на кръвопролитие. Визирам Йончева, която беше основен говорител на приемането на тази резолюция, под привидното покривало на борба с корупцията, плюс Радан Кънев – изключително опасни и вредни за България постановки.

Това заяви пред Нова тв Калоян Методиев – бивш началник на кабинета на президента Румен Радев, съобщава News.bg.

Методиев заяви, че не се е колебаел нито миг дали да приеме поканата за поста. Не знаех къде отивам. Като оставим настрани изхода от цялата ситуация, аз го оценявам като полезен опит, каза той.

„Израснал съм сред военни, познавам ги. Но действително не съм бил в работна среда с такива. Сега бях, но очевидно имаме разминаване в стила на работа, в целите. Но това е съвсем нормално, защото аз съм човек, който е политически ориентиран, това е моят занаят. Докато те все пак идват от друга система, за тях политиката е нещо непознато, нещо ново“, каза Методиев.

Запитан дали президентът е имал проблем с неговите политически пристастия, той отговори, че подобен разговор не е воден. „Предполагам, че е проверил какви са политическите ми пристрастия, преди да ме покани на поста“, добави бившият шеф на кабинета на Румен Радев.

Моята гледна точка е, че това беше оставка. Раздялата ни беше по политически повод. Беше по разминавания по отношения на цялостната политика на институцията, коментира Методиев.

Относно присъствието му на Боровец на тържеството на Корнелия Нинова за преизбирането й като лидер на БСП Методиев отговори, че това не е била семейна сбирка. Казах вече, че съм пълнолетен и сам взимам решенията, особено когато съм сигурен, че нещо е правилно. Нямам никакви колебания по отношение на действията си, каза той.

За първата дама Десислава Радева Методиев не мисли, че тя държи юздите в президентската институция. Не е моя работа в семействата кой какво прави. Не сме близки, не сме приятели, нямам идея и не е моя работа, каза Методиев.

Запитан дали би приел министерско кресло в кабинет, сформиран от лидера на БСП Корнелия Нинова, ако те спечелят изборите, Методиев отговори, че не е воден такъв разговор, нито имам такива намерения.