Биех се в гърдите, че не вярвам в такива измишльотини, сега лежа в болница с двустранна бронхопневмония

0
348
Кико Димитров Снимка: фейсбук

Никога през живота си не съм боледувал толкова тежко, преминах през нещо ужасно

 

Кико Димитров, фейсбук

И каква стана тя? Лежа в болницата с положителен тест за Ковид – 19, с двустранна бронхопневмония, защото когато хората ни предупреждаваха и създаваха безопасни мерки, за да се спре този вирус, аз гледах на нещата от високо и високомерно… как, нали се биех в гърдите, че не вярвам в такива измишльотини и простотии. Гордо даже заявявах, че всичко е една лъжа и се присмивах на всичко това.

Е, сега не ми е никак смешно, ама никак! Защото разбрах, че вирусът го има и е доста коварен и опасен. Никога през живота си не съм боледувал толкова тежко, камо ли да съм имал пневмония, камо ли двустранна бронхопневмония. Чувството не е никак приятно.

Всичките тези симптоми, които ги иброяваха разни професори и доктори, са верни. За няколко дена, може да се каже, че преминах през нещо ужасно: недостиг на кислород, силна кашлица, повръщане на някаква бяла слуз, отпадналост, замаяност, болки в гърдите и гърба и т. н. Слава богу, сега съм малко по-добре !

Всеки, който ме познава малко или много, знае колко здрав бях, много рядко боледувах. Това направо дойде, като гръм от ясно небе!

Искам да кажа на всеки един, който е имал контакт с мен през последните 7-10 дена, да си направи задължителен тест. Също така искам и да се извиня на всеки такъв, просто не съм знаел!

И който си мисли, че няма такъв вирус или се мисли за недосегаем и че той ще се размине, ще му пожелая само успех, защото няма такъв човек, всеки ще го изкара, въпросът е как ще протече при всеки.

Подкрепям мерките на правителството, защото видях хора как не могат да дишат дори и с кислородна маска, защото наистина няма свободни легла в болниците, всичко е пълно. Защото докторите, лекари, сестри, санитари – всичко кара на последни сили, само и само да лекуват хората !

По-добре да сме заедно по празниците, макар и с малко което имаме да сложим на масата, отколкото да сме по болниците или не дай боже…

Спазвайте ш*баните мерки и всичко ще е ок. Бъдете здрави!