Бобоков: Пламен Узунов ми е много добър приятел, но не си ходим на гости

0
20
Пламен Бобоков в съда Снимка: архив

Като съм бизнесмен да не съм в някакъв изолатор – нали трябва да се общува, нали трябва да се обменят идеи, казва обвиняемият бизнесмен

Пламен Бобоков призна, че с президентския секретар Пламен Узунов са много добри приятели и са в много добри отношения. „Но не си ходим на гости по къщите“, уточни той. Бизнесменът коментира чатовете си с Узунов малко преди да влезе в Апелативния спецсъд, който днес трябва да реши дали трябва да остане на свобода срещу гаранция от един милион лева.

„Министерството на външните работи предлага посланици, Министерският съвет ги гласува и чак след това отиват за издаване на указ при президента“, коментира той обвиненията, че е лобирал пред Узунов за назначаването на посланици.

„Недейте да демонизирате моя образ. Аз се занимавам с бизнес“, апелира Бобоков. И разказа, че ходи по много места и се е срещал с много чуждестранни президенти.

„Като съм бизнесмен да не съм в някакъв изолатор – нали трябва да се общува, нали трябва да се обменят идеи“, уточни бизнесменът. И добави, че няма от какво да се притеснява. „Вие не звъните ли на доктор, да поискате съвет, като ви трябва съвет. Проверете кой назначава разни посланици – властимащите“, попита той.