Пламен Димитров: Може да няма транспорт преди Коледа в София

0
92
доходи
Пламен Димитров, председател на КНСБ

Президентът на КНСБ заяви, че браншът е готов на ефективни стачни действия

Готови сме за ефективни стачни действия в София и по Коледа може да няма столичен градски транспорт. Това заяви в студиото на „Събуди се” президентът на КНСБ Пламен Димитров. Исканията на сектора са pd по-високи заплати. Днес ресорната комисия в парламента гледа бюджета за 2024 г.

Подобни искания имат и заети в сферата на здравеопазването, служители на Агенция „Пътна инфраструктура” и на тази за борба с градушките. „Тези 450-500 милиона, които са ни необходими за всички тези системи, са възможни на фона на 81-милиардния бюджет”, смята синдикалистът. Утрешният протест е знак за това, че не сме съгласни със случващото се – не са заложени пари в план-сметката за тези сектори, посочи Димитров.

Той увери, че целта не е да бъде свалено правителството, а да се договорят увеличения на възнагражденията в засегнатите сфери. Протестът в понеделник започва пред Ларгото до парламента в 10 часа, минава по жълтите павета, бул. „Цариградско шосе” и се връща обратно в центъра. „Най-вероятно за 2 часа София ще бъде блокирана, предварително се извиняваме. Очакват се поне 1000 автомобила”, каза президентът на КНСБ.