Номинираният за финансов министър Пламен Данаилов: Данъците остават същите, еврото може да се забави

0
112
Пламен Данаилов

Татяна Дончева очевидно не познава съдебната система и не е влизала в съдебната зала през последните години, коментира той

„В нашата партия всичко се случва практично. Постът на финансов министър ми беше предложен веднага след края на първия проектокабинет”, заяви пред Нова тв предложеният за министър на финансите Пламен Данаилов.

Няма да променят данъчните ставки, а въвеждането на евро в началото на 2024 г. може да се отложи, коментира Данаилов. Може да се мисли за намаляване на данъците по-натам във времето, едва след като се направи анализ, поясни той.

Относно изказването на Татяна Дончева, която постави под съмнение професионалната му квалификация и доходите му, Данилов заяви следното:

„Тези думи са на човек, който очевидно не познава съдебната система и не е влизал в съдебната зала през последните години. Смея да твърдя, че ролята на независимите експерти е да подпомагат съда да вземе справедливо решение. Те са достатъчно добре платени и може да се издържат само от това”, обясни Данаилов. Той поясни, че ако едно вещо лице се справя добре, може да постигне доходи между 10-15 000 лв. на месец.

Той допълни, че познава голяма част от министрите в предложения от ИТН кабинет.„Няма съмнение как ще гласува парламентарната група на ИТН. Ние всички ще подкрепим и министър-председателя, и структурата и състава на предложения МС”, поясни предложеният финансов министър.

По думите му от ИТН очакват подкрепа най-вече от партиите, с които имат обща цел и визия.