Боил Банов е глобен за пушене по време на заседание на кабинета

0
46
банов
Боил Банов

Съставен му е акт от Регионалната здравна инспекция в София

Министърът на културата Боил Банов е глобен от Регионалната здравна инспекция в София заради пушене на работното място. Това е станало по време на дистанционно заседание на правителството, а сигнал за нарушението е подал Стойчо Стойчев от Добрич. Той е пратил имейл до инспекцията и до няколко медии, съобщава в. „Сега“.

Стойчев е видял кадъра в новините на БНТ на 23 март, в който се показва таблетът на премиера Бойко Борисов. Стойчев прилага телевизионните кадри. Получава отговор на 8 април от директора на РЗИ Данчо Пенчев, в който се казва, че на министъра е съставен акт за административно нарушение по член от Закона за здравето. В този текст глобата е от 300 до 1000 лв. за нарушена забрана за пушене в закрито помещение, в което се полага труд.

Изданието припомня, че през 2009 г. служител на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е уволнена, защото се оплакала от цигарения дим в сградата. Тя направила забележка на служители, но й било отговорено, че няма проблем, щом самият министър (Асен Гагаузов) пуши.