Борисов в Чехия: България има нула миграция

0
19
Бойко Борисов и Томаш Петржичек

Споразумението с Турция работи перфектно, подчерта премиерът на срещата си с чешкия външен министър Томаш Петржичек

България е държавата, която има нула миграция благодарение на всички взети мерки, спазвайки всички европейски правила. Споразумението между ЕС и Турция работи перфектно и по този начин границата се пази успешно и се гарантира спокойствието на Европа. Това изтъкна премиерът Бойко Борисов на срещата си с министъра на външните работи на Чехия Томаш Петржичек в Прага.

Двамата обсъдиха доброто сътрудничество между България и Чехия, подчертавайки потенциала за задълбочаване на двустранните връзки в търговско-икономическия сектор.

Фокус беше поставен върху засилването на партньорство в сфери като инвестиционно сътрудничество, туризъм, ИТ сектор, хранително-вкусовата промишленост, зелени инвестиции във високоефективни индустрии и услуги със средна и висока добавена стойност.

На срещата българският министър-председател изтъкна добрите макроикономически и финансови показателите на страната. Той посочи, че България привлича чуждите инвеститори с ниските си данъци, стабилната икономическа среда и огромния фискален резерв.

Премиерът заяви и че Чехия е важен партньор на България в ЕС и съюзник в НАТО.