Борисов за епидемията: Нищо не е отминало. Днес е рекорд по починали в Европа – 30 000

0
94
Бойко Борисов Снимка: БНТ

Действията на завръщащите се от Нидерландия са безотговорни, но държавата няма как да не приеме своите граждани, каза премиерът

Битката с коронавируса продължава и нищо не е отминало, предупреди премиерът Бойко Борисов, който посети военния полигон в Црънча.

„Виждате, че пристигащи от чужбина носят коронавируса. Как ще тръгне туризмът тогава? Нищо не е отминало. Днес е рекорд на починалите в Европа – 30 000. Още нищо не сме разхлабили, което носи пари в бюджета. Всяко едно разхлабване на мерките е консултирано със специалистите. Ето, индивидуалните спортове – това ще помогне на хората да бъдат по-здрави“, каза премиерът.

По отношение на завръщащите се от Нидерландия той заяви, че действията им са безотговорни, но държавата няма как да не приеме своите граждани.

„Извънредното положение ще бъде прекратено и заменено със закон. Ако продължим да сме дисциплинирани и да спазваме мерките, всичко ще е наред“, каза още Борисов.

Той коментира и думите на президента Румен Радев, че се всява страх сред населението заради коронавируса. „Значи това е към Путин, вижте, че всичките му министри са болни. Това е и към Меркел, Макрон, Европейската комисия и всички, които съобщават тези данни“, добави премиерът.