Борисов към Меркел: Агресията в Ханау показва, че трябва да сме единни в защитата на нашите ценности

0
30
Бойко Борисов Снимка: архив

Премиерът прати съболезнователна телеграма на германския канцлер за 10 жертви на стрелбата в Ханау. Българинът Калоян Велков, който загина в касапницата, работел в единия бар

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до германския канцлер Ангела Меркел по повод атаката в град Ханау, при която загинаха 10 невинни граждани. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Премиерът Борисов изразява своите искрени съболезнования към близките на загиналите.

„Този акт на агресия показва, че трябва да сме единни в защитата на нашите ценности срещу всяко грубо посегателство върху здравето, живота и свободата“, отбелязва Борисов, като изразява своята дълбока загриженост от терористичното нападение. В писмото си до канцлера Меркел министър-председателят Бойко Борисов потвърждава солидарността на България с Германия в борбата срещу всяка форма на тероризъм и насилие.

Една от жертвите е българинът Калоян Велков от врачанското село Лютидол, който работел в единия бар. Живеел от 2 г. в Германия. Нападателят с крайно десни и ксенофобски убеждения Тобиас Р. стреля в два наргиле-бара в 100-хилядния германски град.

Калоян Велков