Борисов към министрите: Забранявам ви да коментирате конфликта между други институции

0
1026
Бойко Борисов Снимка: МС

Реагираме само когато сме нападнати, казва премиерът

„Конфликтът между други институции ви забранявам да коментирате. Това не е наша работа. Имате си други ежедневни и много важни задачи.“ С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към министрите от кабинета преди редовното заседание на Министерския съвет. Поводът е публикуваният разговор на президента Румен Радев, в който той „стикова“ проверката на КПКОНПИ срещу съпругата му Десислава. Според прокуратурата има данни, че той е извършил престъпление.

Борисов припомни, че единственото, на което наскоро е реагирал, е да отговори на Радев след обвиненията му, че не е присъствал на консултациите по изборния процес.

„Могат да кажат, че сме страна, но ние не сме. Взех отношение преди, че не съм отишъл на консултациите при президента. Аз не бях поканен. Бяха поканили Томислав Дончев. Ако някой си мисли, че може да ми кани министрите, без да ме уведомява – за мен това е тенденциозно и неправилно. Да не ме поканиш, да ми дърпаш министрите. Затова тогава писах във фейсбук.“, припомни Борисов.

„В другите теми не участваме и не вземаме отношение. Като ви питат, не отговаряте. Не е наша работа. Реагираме само, когато сме нападнати“, заключи министър-председателят.