Борисов в Ловеч: Кирил Петков пред мен си е признавал, че той е разпоредил ареста ми в нарушение на закона (Видео)

0
188
Борисов в Ловеч

2009 г. дойдох, когато беше най-голямата финансова криза, която познаваше светът. Не дадох една банка да падне в България, обяви лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава с обиколките из страната. Днес той е в Ловеч, където се среща с партийния актив.

Бившият регионален министър Николай Нанков надъха мощно залата за победа на 9 юни. Той представи на хората и кандидатите за евродепутати и национален парламент.

Думата получи Андрей Ковачев, който е кандидат за евродепутат. Нанков отбеляза, че той до момента нито един път не е пропуснал възпоменателното шествие до лагера на смъртта „Слънчев бряг“.

Ковачев отбеляза, че промяната е провал, защото е провалила инфраструктурните проекти и европейското финансирането. „Г-н Борисов успя да договори и осигури за България 27-28 млрд. евро“, отчете Ковачев.

Той обеща на града чисто нова спортна зала, каквато в Ловеч и до момента няма. „Ние отново трябва да бъде лидер на Балканите, какъвто бяхме по времето на нашия лидер Бойко Борисов“, завърши той.

„Тук винаги има енергия, която ни зарежда и ни кара да побеждаваме. След три години разбрахме, че трябва да залагаме на тези, които нещо са направили, а не на тези, които ни обещават и се усмихват и си играят с мечтите на хората“, заяви от своя страна Младен Маринов. Той похвали кметовете на ГЕРБ, които въпреки проблемите и недофинансирането от държавата, през последните три години, те са се справили и поддържат градовете и общините си чисти и подредени.

Маринов се обърна към залата и си пожела стабилно правителство на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов.

„Никой не може, мисля, може да се довери отново на Асен Василев“, изтъкна той.

„Уважаеми г-н премиер, уважаеми симпатизанти, видях как се усмихвате, когато стана дума за завода за електромобили. Водач съм в Силистра, там също се усмихват, стане ли въпрос за мост над Дунав. Аз всеки ден се разхождам по моста с електромобил“, взе думата Тома Биков. И той отчете, че през последните три години, заради „Промяната“, никой не вярва на обещание. Вместо това има реални точки, които могат да се случат в управленската програма на партията и то могат да се случат за 4 години или един пълен управленски мандат.

„За да има пълен управленски мандат, би трябвало, ако ГЕРБ спечели изборите, г-н Бойко Борисов, да е премиер“, отсече Биков.

На трибуната излезе Росен Желязков – водач на листата на европейски парламент. Той също се обърна към Борисов с думите „уважаеми г-н премиер“. И му пожела да стане премиер-министър за четвърти път. Той отбеляза, че благодарения на „Промяната“, Народното събрание е било превърнато в предизборна говорилня. Според него, те са влезли във властта със шут, а не са влезли честно и достойно.

„Политически дебат няма, само ГЕРБ представи своята управленска програма за следващите 4 години“, обърна внимание Желязков.

Асим Адемов благодари на хората от Ловеч, че им дават много сила. „Ние сме голяма, мощна, силна партия, не отива да бие по-слабите. Народът си каза думата. Ако една партия дава фалшиви обещания, почва да губи доверието. Ако една партия прави добро за хората, тази партия, печели избори след избори, както правим ние от ГЕРБ“, заяви Адемов.

С викове „Победа“ и бурни аплодисменти, да трибуната излезе Бойко Борисов.

„Не знам какво съм ви причинил на моите колеги, за да ми пророкува така съдбата… Направихме катедралата в Ловеч, Троянския манастир и вие накрая искате да ме вкарате в най-тежкото нещо. 2009 г. дойдох, когато беше най-голямата финансова криза, която познаваше светът. Не дадох една банка да падне в България. Заварих дупка, ако си спомняте, помня 1,3 млрд. платихме за реакторите в Белене, живи пари, 1,2 млрд. не бяха нарочно платени на американските централи, беше паднала КТБ. Тръгнах с 6,7 млрд. под водата, ние си знаем какво е било. Но как ни е боляла главата тогава, аз си знам. Тамън се оправихме и дойде мигрантската криза. Айде на ново, цяла Европа се разтресе. Направихме България за пример в света, защото и в Америка е проблем миграцията и я сведохме до нулева“, припомни Борисов на залата какво е свършил.

Като говорят за прокуратурата само за незаконния ни арест трябваше да са на топло. Кирил Петков пред мен си е признавал, че той е разпоредил ареста в нарушение на Закона за МВР, обяви лидерът на ГЕРБ.