Борисов: Опозицията освен провокации друго не може

0
91
Снимка и видео: фейсбук

В следващите 4 г. средната заплата може да стигне 2 хил. лв., каза премиерът в Шипка

„Някои идват на 3 март тук, веднъж в годината, снимат се, а ние ще им възстановим и паметника на Шипка. Тук помогнахме за камбанарията в храма, който пази паметта за героите от Руско-турската освободителна война. Естествено, ще направим на манастира и другото крило, както искате. Оказахме помощ и за джамии в Разград, защото ние живеем в мир. Вашите молби са заповеди за мен. Камбанарията всеки момент щеше да падне и нямаше какво да осветяваме.“

Това заяви премиерът Бойко Борисов днес в Шипка. Той посети храм-паметник „Рождество Христово“ и получи благодарствен знак заради възстановяването на камбанарията.

Не може тези паметници, които пазят паметта на нашите герои, да не бъдат в брилянтно състояние, отбеляза Борисов.

Има ли вяра, има народ, има морал, има бъдеще, така че работете. За радост все повече хора се обръщат към църквата, заяви премиерът.

След това министър-председателят посети и местното читалище в града, което в момента се ремонтира със средства, отпуснати от правителството.

„Каква разруха? Ето, ремонтираме, възстановяваме – и паметника на Шипка, и църквата, и читалището“, изреди премиерът Борисов пред кмета на Шипка Василка Панайотова, която благодари на кабинета за отпуснатите средства.

Освен провокации друго не могат, изрази пред местен жител възмущението си от политическите опоненти, премиерът.

В следващите четири години БВП ще стигне до 100 млрд. евро, а средната работа заплата 2000 лв., санирането също ще продължи, заяви премиерът Бойко Борисов днес в Шипка.

„Когато преди четири години взехме управлението никой не вярваше, че ще стигнем 120-130 млрд. лв. Коронавирусът ни спря за една година, но съм сигурен, че ще постигнем и поне 2000 лв. средна работна заплата. Убеден съм в това, което правим. На първо място са манастирите и джамиите, защото искам всички да са доволни и спокойни. Има ли вяра, има народ, морал и бъдеще“, каза Борисов.