Борисов: Електронните търгове са 100% борба с корупцията /видео/

0
54
Снимка и видео: фейсбук

Премиерът инспектира строителство и ремонти на пътища

Премиерът Бойко Борисов инспектира стар разрушен път заедно със зам. регионалния министър Николай Нанков. От думите му стана ясно, че са отделени 20 млн. за ремонт на отсечката.

Навсякъде помагаме на хората и няма да оставим да се движат по лоши пътища. Където има компрометирани пътища, работят машини и строители, увери премиерът.

Борисов коментира, че големите температурни амплитуди влияят лошо на шосетата.

По-късно инспекцията продължи с Околовръстното на Пловдив. Нанков обясни, че се ремонтират 14 км един ЛОТ и 12 км след разклона на Перущица до магистралата.

Борисов отбеляза, че добре се развива индустриалната зона на Марково. „Локалите на Асеновград се правят, това сме обещали на хората и го завършваме“, заяви Борисов. От разговора му с Нанков стана ясно, че продължава строителството на четирилентов път от „Тракия“ до пътния възел до Асеновград.

Премиерът изтъкна, че търговете са вече изцяло електронни, затова е имало прекратяване на обществена поръчка, защото нито една фирма не е подала правилно документите. „Това е 100% борба с корупцията, прозрачно, даваш си офертата и не само в строителството, така че фирмите да се научат да пишат документите, после ще изпълняват, така че да не искат допълнителни пари“, каза Борисов.

Министър-председателят обясни също, че се ремонтира подпорната стена на пътя Девин-Кричим. На „Струма“ пък се почиства дере.

С Борисов и Нанков бе и областният управител на Пловдив Дани Каназирева.