В БСП въстанаха – бунт на „Позитано“, Нинова се скри /видео/

0
713
Снимки: БСП Пловдив

Протестиращи се събраха на „Позитано“ 20 заради изключването на Георги Гергов от партията, от Перник, Варна и други градове ги подкрепят

Пловдивски социалисти протестираха днес срещу изключването на Георги Гергов от БСП. Те твърдят, че ги подкрепят техните съпартийци от Перник, Варна и други градове.

Бунтарите дойдоха в централата на БСП в София, за да внесат своята позиция и да поискат среща с лидерката на червената партия Корнелия Нинова. Тя обаче не била в сградата, казаха от апарата на партийната централа, откъдето не допуснаха съпартийците си да влязат вътре.

Членовете на БСП от Пловдив обаче видяха, че от прозорците на горните етажи ги преброяват колко души са пред сградата.

Депутатът Георги Търновалийски коментира, че решението е противоуставно и членовете на НС са били подведени. По думите му изключването на Гергов може да бъде разгледано само от първичната партийна организация в Пловдив, в която членува Гергов. От 18 декември той не е член на НС, отбеляза Търновалийски, цитиран от Дарикнюз.

Това е репресия, това е натиск, удар не само срещу личността на Георги Гергов, посочи той. По думите му Гергов е доказан политик и бизнесмен, човек, когото страшно много хора уважават.

„Тъй като те са безсилни, един от мотивите за изключването му е, че Гергов има различно мнение от ръковдството на партията. Това е основен принцип в демокрацията, а и на партията. Няма да оставим партията да бъде унищожена“, продължи Търновалийски.

„Вместо днес да водим битката с ГЕРБ, ние сме тук, пред нашата централа, пред нашия дом…“, каза още той.

Според пловдивските социалисти става въпрос за „война за листите“ в Пловдив преди парламентарните избори.  “Нямахме възможност да зададем въпроси. Искахме да почукаме на вратата на г-жа Нинова, но не успяхме. Все още не сме се срещнали с нея”, заявиха членове на пловдивската структура.

Недоволните обявиха, че ще чакат пред „Позитано” 20, докато не се срещнат с Нинова. Самата тя пусна пост в профила си във Facebook, в който написа, че реформата в БСП продължава.

След като среща така и не бе осъществена, пловдивските социалисти записаха за Нинова видеообръщение. Те си тръгнаха от „Позитано“ 20, за да не се унижават повече.

По-рано днес кметът на Перник Станислав Владимиров пред БНТ нарече Нинова „първосигнална, злобна и отмъстителна жена“ и прогнозира крах за БСП на изборите.