Валери Симеонов: Радев можеше да се консултира с експерти, но е самонадеян и надали ще се вслуша

0
433
симеонов
Валери Симеонов

Става въпрос за насрочване на избори, а не на пролетния панаир, коментира лидерът на НФСБ

„Насрочването на дата на парламентарните избори е задължение на президента. Все пак би било добре, преди да издаде указа, той да направи консултации със специалисти“, заяви пред „Флагман“ лидерът НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов.

Според него в момента всичко трябва да се съобрази с пандемията. „За съжаление, никой не може да каже как ще се развие тя. Според мен, преди да се произнесе, президентът задължително трябва да направи консултации с Националния оперативен щаб и със специалистите по математическо моделиране. Можеше да се направи и една консултация с международен екип, защото това е сериозен въпрос. Става въпрос за избори. Това не е насрочване на пролетния панаир или коледния базар от Фандъкова“, заяви Симеонов.

По думите му президентът следва да се консултира и с някои от по-потърпевшите от пандемията държави.

На въпрос би ли посъветвал Радев да не избързва с указа си за датата на изборите, лидерът на НФСБ отговори: „Естествено, да. Няма смисъл, преди да се направят сериозни консултации и преди да се прогнозира развитието на пандемията на база натрупаните данни за България и на база международния опит.“

„Иначе изглежда самонадеяно – като повечето му постъпки. Надали ще се вслуша, защото той е самонадеян човек“, заключи Валери Симеонов за президента.