Вечерен час в област Стара Загора

0
30
Снимка: Община Ст. Загора

От 1 април ще бъде забранено придвижването на хора от 21:00 часа до 05:00 часа, освен за работа или медицинска помощ

От днес се затварят за посещение и ползване всички градинки, обособени за разходка на домашни любимци в община Стара Загора, съобщи на онлайн пресконференция кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Той обясни, че всички собственици на кучета ще могат да ги извеждат на разходка единствено и само около мястото, където живеят. Причината за налагането на тази мярка е системното нарушаване на заповедта за посещение на паркове и градинки под предлог за разхождане на домашен любимец.

От думите на Тодоров стана ясно, че се подготвя заповед, в която ще бъде забранено струпването на едно място, извън дома, на повече от двама възрастни. Той даде за пример събиращи се на групи ученици или работещи, които не оценят риска от евентуално заразяване.

„След като вирусът е в България, а вече е и в Стара Загора сред всички нас – ние вече трябва да се съобразяваме с мерките, които специалистите и лекарите налагат. Правилата са такива и това е единственият начин да се справим с този тежък казус. Всички трябва да бъдем солидарни и да пазим както себе си, така и околните“, каза още градоначалникът.

„Ще бъде забранено придвижването на хора от 21:00 часа до 05:00 часа, освен в случай на придвижване от и до работно място или при нужда от медицинска помощ. За спазване на заповедта ще съблюдават органите на МВР и самите общини“, каза областният управител Гергана Микова. До края на деня ще бъде издадена заповед за това.