Вижте как червеният поп Дионисий блокира булевард, за да пазарува (ВИДЕО)

0
289
Дионисий блокира булевард с мерцедеса си, за да пазарува.

Бодигардът му е арогантен като Иво Мирчев, написа Виктор Димчев

Безобразно паркиране насред оживен булевард – гледка, не особено шокираща за София. Този път главно действащо лице обаче е видният протестър Дионисий.

Видео как е спряла колата, с която пътува отчето, беше разпространено в социалните мрежи от Виктор Димчев, съобщава Трибюн.

Сутринта – блокираш автомагистрала Тракия в именно на законността. По обед блокираш с неправилно спиране булевард посред София, за да си купиш детски играчки. Бодигардът ти е арогантен като Иво Мирчев“, написа Димчев.

От 2017 година Дионисий, който доказа себе си като един от най-упоритите протестъри, се намира под запрещение от свещенослужение (забрана за извършване на богослужения – аргос). Срещу него има заведено и църковно-наказателно дело за първостепенни канонически нарушения.

Дионисий беше отритнат от църквата след серия от скандали. Върхът на айсберга обаче се оказа негово решение да въведе 5 лв. такса за туристи, влизащи в Храм-паметника „Св. Александър Невски“. След това поръча по собствено усмотрение и заря, духов оркестър и гвардейци за Великден. Ето видеото :