Владислав Горанов: Божков е поредният богат българин, който се укрива от правосъдието

0
95
апартамент
Владислав Горанов

Първо да си плати данъците, призова финансовият министър

Васил Божков е поредният богат българин, който се укрива от правосъдието и използва медиите за своите защитни тези. Така министърът на финансите Владислав Горанов отговори от Народното събрание на укриващия се в Обединените арабски емирства Васил Божков. Финансовият министър призова бизнесмена да плати това, което дължи на държавата.

„Независимо от опита за внушения, аз нямам претенции към г-н Божков, освен за едно. През всичките години, през които той се е занимавал с хазартна дейност, той е плащал по-ниски такси. И в момента г-н Божков би могъл да заплати на държавата това, което не е заплатил навреме. Препоръчвам на всеки бизнесмен, който има неуредени сметки с държавата да го направи и по този начин няма да изпада в неприятната ситуация да бъде преследван от наказателните власти“, каза още Горанов.

„Не разбирам аргументите на г-н Божков за моята оставка. Аз не нося вина за това, че негови служители заедно с членове на Комисията по хазарта са прилагали грешно Закона за хазарта“, отсече Владислав Горанов по повод думите на Божков по бТВ, че си е контактувал с него по хазартни въпроси.

„Никога не съм твърдял, че не познавам г-н Божков. Всичките ми разговори с него са били свързани с дейността му като един от големите собственици на хазартен бизнес в България. Ако той, както за мен странно се изрази, е получил подобна консултация от мен да не плаща данъци, нека да го докаже, тогава аз ще понеса своята отговорност, не само политическа“, заяви финансовият министър.