ВМА: Ще бъдат направени още тестове на Борисов и Желева

0
50
Снимка: Pixabay

Резултатите от първото изследване на началничката на политическия кабинет на премиера били „съмнително положителни“

Още тестове ще бъдат направени на премиера Бойко Борисов и началника на кабинета му Деница Желева, съобщиха от ВМА.

„Във връзка с постъпили множество запитвания от средствата за масова информация, ви уведомяваме, че след завръщането от Брюксел на делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов, са взети проби за PCR-тест за COVID-19 на всички нейни членове. Всички резултати от вчера, 23.07.2020 г., са отрицателни с изключение на този на г-жа Деница Желева, който е отчетен като съмнително положителен“, отбелязват от ВМА.

„Подобни резултати (съмнително положителни) се отчитат по 4-5 на ден в лабораторията на Военномедицинска академия и съгласно процедурата се повтарят с различни тестове и в други лаборатории, а лицето се поканва за повторна проба на следващия ден с препоръка да избягва контакти и да предупреди контактните лица до потвърждаване на окончателния резултат“, уточняват от лечебното заведение.

Оттам уточняват, че на Желева, на премиера Борисов и екипа му са взети втори проби, като вчерашната на г-жа Желева е изпратена за изследване и в Националната референтна лаборатория.

„Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на делегацията са предупредени, че трябва да избягват контакти до излизане на окончателните резултати. Към настоящия момент, 24.07.2020 г., 13.30 часа, резултатите от PCR-тестовете на всички тествани от делегацията са отрицателни“, отчитат от ВМА.

На премиера Борисов и на г-жа Желева отново ще бъдат направени PCR-тестове през следващите дни, уточняват от болницата.