Резил, голям резил! За CNN Борисов още е премиер, приписаха му расистко изказване на Петков

0
219

Това се казва в статията, заклеймяваща „селективното съчувствие“ към бежанците в Европа

„Явно и CNN не са разбрали, че Бойко Борисов вече не е министър-председател. За мен това изказване на действащия премиер на България Кирил Петков е скандално – заявих го по време на събитие в Търговище, веднага след като той произнесе тези думи. Скандалното изказване на Петков, цитирано от CNN, беше подминато от българските медии и заметено от управляващите“, написа във фейсбук Бойко Борисов.

„Няколко дни след руската инвазия в Украйна премиерът на България Бойко Борисов беше попитан за възможността за подслоняване на бежанци. Той каза, че никоя европейска страна не се страхува от миграционната вълна“. Това се казва в статията на американската телевизия CNN, заклеймяваща „селективното съчувствие“ към бежанците в Европа.

Медията цитира и скандалното изказване на Петков в Брюксел: „Това не са бежанците, с които сме свикнали. Както каза австрийският канцлер, това са наши роднини, семейство. Това са европейци, интелигентни, образовани хора, част от тях са програмисти. Ние, както и всички други сме готови да ги посрещнем. Това не е обичайната бежанска вълна от хора с неясно минало. Никоя от европейските страни не се притеснява от тях.“