ВМРО не иска Симеонов за коалиционен партньор, отива сама на изборите

0
149
отбрана
Красимир Каракачанов

Това е мнението на 2/3 от националния съвет на партията

Преобладаващото становище на Националния съвет на ВМРО от събота е за самостоятелно явяване на предстоящите парламентарни избори, както беше и на евроизборите през 2019 г. и на местните избори през същата година. Това каза пред журналисти лидерът на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

На практика с ГЕРБ сериозни разговори по темата не сме водили, каза Каракачанов за евентуално съвместно явяване на парламентарния вот. Това, за което разговаряхме преди около десетина дена, беше, че ще видим какво показва социологията и тогава ще коментираме, обясни той.

Според Каракачанов ВМРО може да излезе пред обществото с гордо вдигната глава, защото са малко политическите формации, които, когато са били на власт, могат да излязат, да покажат предизборната си програма и да кажат, че са изпълнили почти всичко от обещаното.

За НФСБ Каракачанов коментира, че имат нормални контакти, но добави, че разговорите с тях не са приключили и всъщност те са единствените, с които водят такива. Две трети от колегите в Националния съвет предпочитат самостоятелното явяване, но това не означава, че има някаква конфронтация или недоверие, отбеляза Каракачанов.

Попитан за ареста на руския опозиционер Алексей Навални, Каракачанов коментира, че „ако някой твърди, че Русия е демократична държава по европейските стандарти, значи греши дълбоко“. Той добави, че репресията срещу който и да било инакомислещ човек, без значение дали става въпрос за политика или за гражданска позиция по дадени въпроси, според него не е нормална.