Втори ден София чиста от блокади

0
60
Движението през "Орлов мост" е свободно. Снимка: DarikNews

Ключовите кръстовища са отворени

След като снощи протестиращите разположиха отново палатки за няколко часа на „Орлов мост“, кръстовището тази сутрин е свободно. И трите възлови кръстовища, блокирани в продължение на седмици, са отворени за движение, предаде БНР.

На „Орлов мост“ пейките, контейнерите за смет и кашпите са отстранени от уличното платно и са поставени на тротоара. Постаментите, на които стоят орлите, са закичени с българския флаг. Кошчетата за боклук са препълнени и около тях се търкалят кенове от бира.

На кръстовището при Софийския университет табелите, с които се отбиваше движението в предишните дни, са на тротоара.

В т.н. Триъгълник на властта все още се издига палатковият лагер на майките от „Системата ни убива“, но той се намира на тротоара пред бившия Партиен дом. В момента има две палатки, две шатри и плътна редица инвалидни колички отпред.

Служителите на чистотата разказаха, че са изчистили огромно количество боклук от там. Нощта в този лагер е преминала спокойно. Имало единични сигнали с клаксон от автомобили, но не е имало обиди и остри реплики.

След края на вчерашното шествие до „Орлов мост“ е взето решение за вдигане на палатковите лагери, за да не се пречи завърналите се от отпуск в София.

„Орлов мост“ изпълни своята цел и е символ на София. Нека да запазим доброто лице на орловия град“ каза за БНР един от протестиращите в палатковия лагер на майките

Движението е спокойно.

Без инциденти и без сблъсъци с полицията протече 57-ият ден на протеста в София снощи.