ГЕРБ: В желанието си да остане председател на БСП Нинова ще навреди на партията си

0
112
герб
Тома Биков

Управляващите подкрепят създаването на анкетна комисия за Васил Божков в парламента

ГЕРБ няма намерение да се оправдава за един от най-големите успехи за сегашния мандат, а именно разтурването на бизнеса на Васил Божков, обяви Тома Биков от ГЕРБ по повод искането на Изпълнителното бюро на БСП за създаване на анкетна комисия, която да провери всички сигнали, изнесени от бизнесмена и обвиняем Васил Божков.

„ГЕРБ е на страната на държавата. За съжаление, БСП избраха да са на страната на Божков. Смятаме, че Нинова в желанието си да спечели председателския пост на БСП, въвлича цялата партия в една сложна ситуация, която ще навреди на цялата партия. Българските граждани добре виждат и разбират кой действително се противопоставя на нерегламентираните отношения между сенчести и полукриминални бизнеси и политически амбиции”, добави той.

Според него БСП през годините често е ставало част от подобни практики, които граничат с организирана престъпна дейност. Той е на мнение, че с този вот на недоверие от БСП се опитват да върнат Божков в България, но не и където му е мястото – в ареста.

От ГЕРБ ще подкрепят предложението на БСП за създаване на анкетна комисия. От управляващата партия са на мнение, че по този начин „ще се осветлят“ много сделки на прехода.