ГЕРБ: Няма да подаваме оставка

0
30
герб
Тома Биков

Радев носи политическата отговорност за всичко, което се случи снощи, заяви депутатът Тома Биков в декларация от парламентарната трибуна

След вчерашните ексцесии няма да подадем оставка, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в декларация в началото на днешното пленарно заседание на парламента.

Той изрази пълна подкрепа за действията на полицията по време на протестите вчера и посочи, че зад организацията на агитките, които ескалираха напрежението, стои Васил Божков.

„През последните няколко дни имаше многократни призиви от организаторите на протеста за проява на насилие, за преминаване отвъд вербалните атаки и превръщането им във физически. Президентът призовава за радикализация. Вчера казаното от президента се случи. Всички вие видяхте лицето на тази организация в тези платени футболни агитки, които се състоят от представители на криминалния контингент“, каза още Тома Биков.

„Радев носи политическата отговорност за това, което се случи вчера в цялата му съвкупност. Организаторите носят техническа отговорност – взаимодействат си с криминалния контингент, искаме разследване за това. Няма да подадем оставка. Това би означавало, че всяко следващо правителство ще може да бъде свалено от криминалния свят.

„Народното събрание съществува, за да не се води дебатът на улицата, защото дебатът на улицата се води със средствата, които видяхме вчера“, добави Биков.