Гешев: Тече проверка на РПУ и прокуратурата в Дупница

0
43
Иван Гешев

Поел съм личен ангажимент и ще направим всичко възможно да разрешим случая с изчезването на Янек Миланов, заяви главният прокурор

Главният прокурор Иван Гешев посети Дупница, за да се запознае на място с действията по издирването на изчезналия Янек Миланов. На този етап мъжът не е открит, издирвателните действия продължават, съобщи Гешев.

Проверяват се огромни по площ територии, а в работата е включена вече и конна полиция. Предстои утре още една местност да се претърсва. Работи огромен ресурс, основно на МВР. Мога да уверя гражданите, че се прави всичко възможно за разрешаването на този случай. Това, което мога да кажа, е, че ние ще работим колкото трябва, за да си свършим работата, каза още Гешев.

Поел съм ангажимент лично към брата на изчезналото лице и ще се направи всичко възможно, подчерта още веднъж главният прокурор. Той допълни, че ако се наложи, ще се използва и Бюрото за защита на свидетели.

Извършват се проверки на РПУ – Дупница, и районната прокуратура в града. Текат и проверки на множество обекти и заведения. „Това е рутинна дейност на прокуратурата. Основен приоритет са бизнесите на обвиняемия Капланов”, заяви Гешев.

Относно Васил Капланов, с когото Янек е бил видян последно, Гешев обясни, че се работи по няколко дела. „Работи се по няколко дела, проверяват се и стари случаи. Ангажиран е огромен ресурс от хора и техника на МВР”, обясни Гешев. И допълни, че прокуратурата е протестирала пускането на Калпанов под домашен арест.