Дани Каназирева е новият областен управител на Пловдив

0
56
Дани Каназирева

Това реши правителството

Дани Каназирева става областен управител на Пловдив, съобщиха от правителствения пресцентър. Тя сяда в овакантения стол на Здравко Димитров, който бе издигнат от ГЕРБ на местните избори и спечели кметското място в Пловдив.

Правителството прие решение за освобождаване на Здравко Димитров от длъжността областен управител на област Пловдив, считано от 11 ноември 2019 година. От тази дата на поста се назначава Дани Каназирева, която към момента е общински съветник в Общински съвет – Пловдив, пише в решението на Министерския съвет.

Каназирева също бе кандидат за кмет, но остана трета след Здравко Димитров и Славчо Атанасов, които отидоха на балотаж на втори тур.

Така тя бе избрана за общински съветник. След като е назначена за областен управител обаче Каназирева ще освободи едно от петте места за „Съюз за Пловдив“ в общинския съвет и в него ще влезе шестия в листата – Владимир Темелков.

Нов областен управител ще има и Хасково. Там също досегашният областен управител Станислав Дечев бе издигнат за кандидат за кмет от ГЕРБ и спечели изборите.

Овакантеното от него място поема Стефка Стефанова, която към момента е заместник областен управител на Хасково, се посочва в решението на правителството.