Как се вербува в полза на исляма ! (Втора част)

0
183
Вербовката и обработката на ИДИЛ превръща и децата във войници.

Примерни диалози за открадването на една душа

Как е вербува в полза на ислямае измислена, но напълно вероятна история. И опасността от тероризъм в България след вербовка от Ислямска държава по интернет вече не е екзотика, а напълно реален сценарий. Подготовката за “лов на души“ описахме в първата част. Ето и втората:

Много съм впечатлен от разказите на Хамид за Шериата, той ми представи онези възгледи на запада за шериата, които петнят Исляма и мойте братя:

Причината тази дума „Шериат“ да не се превежда като „законите (или каноните) на Исляма“ се крие в това, че думата „закони“ е нещо, което е подредено и привежда живота на човека в хармония, а запада не желае това значение. Така медиите, които желаят да заблудят хората се опитват да разделят изцяло думата Ел-Майде:

закони от думата шериат, без да оставят каквато и да е прилика между тях. Те се опитват да създадат един лъжлив образ на думата „Шериат“ в съзнанието на слушателя, който илюстрира варварски обичаи, които са диви, неподредени и не могат да приведат в ред човешкия живот!!! Това се наблюдава единствено, когато става въпрос за Шериата на Исляма, а когато става въпрос за Шериата на Муса (Мойсей), тогава те превеждат тази дума като законите (или каноните) на Мойсей!! По същия начин, когато става въпрос за Шериата на църквата, те не използват тази дума на арабски, а я превеждат казвайки:

„Законите (или каноните) на църквата“ и т.н.!!!Още по-фрапиращото е, че когато се снима документален филм за Шериата на Исляма, камерите са изключени за всички мюсюлмани по света, броя на които е приблизително два милиарда. Така медиите грабват всичките си камери и предприемат дълги пътувания, прекосявайки океани и континенти, за да достигнат до планините на Кандахар 15, където живеят най-бедните племенни групи, броя на които не надвишава няколко хиляди човека. Тези хора нямат с какво да се хранят, нямат възможност да се образоват и нямат шанс да се сдобият с чиста питейна вода.

А репортерите вместо да снимат тяхното страдание и да подбудят света да им помогне с хуманитарна помощ, те снимат тези племена, като единствените представители на Исляма и представят всички техни действия като самия Ислям!!! И за да опетнят още повече образа на Исляма, те отиват при най-развитите християнски общности и изтъкват техния напредък в образованието, науката и цивилизования живот. По този начин те целят да създадат образ в съзнанието на света, че мюсюлманите са изостанали поради изучаването и следването на тази религия, а християните са напреднали изключително много, защото техните учения са много по-добри и съвместими с днешния свят!!!”

Вербовката е основно през интернет.

Ядосвам се на всичко това, Хамид ме свързва с по възрастен мюсюлмански брат, който да ми разкаже за зверствата на Запада на неговите братя и какво трябва да правим ние истински вярващите мюсюлмани. Този човек ми изглеждаше от начало мрачен и суров, гледаше ме с един изпитателен поглед, но после ми разказа такива страшни неща, показа ми снимки на измъчвани мюсюлмани, на зверства по затворите, говори ми за нашата мисия на воини на Аллах и беше толкова увлекателен. Абдула, който ми каза , че е на 45 години и е завършил шериатско право ми разказа за същността на шериата и неговата милост към хората :

В една част от европейските държави и американските щати е забранено смъртното наказание със закон, а в друга част от тях е легализирано и се прилага дори в днешно време!! Тогава: Къде е уреда, с който можем да измерим и чрез, който можем да узнаем какво е престъпление и какво е легално?! И това кое е правилно и кое не е?!

Накратко:Разумните и мъдри хора са единодушни в съгласието си, че истината е една и е силно утвърдена-тя не се променя с промяна на време и местоположение. Също така са единодушни, че добрите нрави, обноските, пороците и престъпленията са силно утвърдени и не се променят с промяна на времето или местоположението. Затова не е възможно нещо, което се счита за добро дело, да стане престъпление и обратното!!!

Ако погледнем към някои закони и наказания, които са били приети през вековете-както е било при фараонската, древно китайската, древно индийската, древно гръцката и древно римската цивилизация или при африканските и индиански племена, ние ще намерим, че при тях е имало абсурдни наказания и закони, според които човека извършил леко престъпление, но се е наказвал прекалено строго. При някои народи човека е можело да бъде осъден на смърт за най-малкото нещо и да бъде жестоко измъчван при самата екзекуция. От абсурдните и отвратителни методи, чрез които осъдения на смърт бива изтезаван и екзекутиран са следните:

-чрез отсичане на главата с гилотина-както е направено с краля на Франция Луи XVIпрез 1793 год.;

-чрез разсичане на тялото на четири части с брадва-както е било направено с Томас Армстронг през 1684 год. във Великобритания;

-чрез изкормване на червата, отсичане на крайниците, изтръгване на сърцето от гърдите и накрая отсичане на главата

-както е било направено с Балтазар Жерар в Холандия през 1584 год.-чрез заколване на живия човек с нож;

-чрез разпъването на кръст и изгарянето му-както е било при испанското, португалското и румънското правосъдие под надзора на свещеници;-чрез хвърлянето му на стадион с гладни лъвове;

-чрез изгаряне в пещите на Хитлер;-чрез набиване на кол;-чрез електрически шокове върху електрически стол

-както е било направено с Линда Лион Блок през 2002 г., САЩ;-чрез удавяне-както се е случило с привържениците на Френската революция през 1793 г.,Франция;Гилотината е устройство за изпълнение на смъртна присъда чрез обезглавяване. То се състои от висока отвесна рамка, на която е окачено дълго, гладко и тежко острие. Това острие е изтеглено нагоре с въже, и когато се пусне да падне, отрязва главата на осъдения. Устройството е известно за това, че е било основен метод на екзекуция въвФранция, и по-точно за използването му по времето наФренската революция. Гилотината е въведена от френския лекар Жозеф-Игнаций Гилотин, откъдето идва и името ѝ.

-чрез разбиване на главата с железен чук или поставяне тежки камъни на гърдите-както е било направено с Джайлс Кори през 1692 г. в САЩ;-чрез хвърлянето на живия човек във врящо масло-както е било направено с Ричард Райс през 1531 г. в Обединеното кралство;

-чрез отравяне с токсичен газ в специална камера;-чрез заравянето на жив човек-както се е случило с китайски цивилни граждани от японски войници по време на клането в Нанкин през Втората световна война;-чрез разрязване на цялото тяло от главата до краката със смъртен триом;чрез бесило на което се закачвал осъдения на смърт и след това му се отсичала главата с нож-както е било направено с Еремия Брандет (Jeremiah Brandreth) през 1817 г.;

-чрез силна тяга между четири коня, които са тръгвали в различни посоки и плътта се разкъсвала на четири части-както е било направено с Тупак Амару през 1781 г. в Перу от испанската колонизация;

-Чрез бавно разрязване на тялото на човека, докато човека умре-както е било направено с Джоузеф Маршан през 1835 г. във Виетнам;

-Чрез задушаване;

-Чрез стрелба; И ред други отвратителни и абсурдни методи, чрез които осъденият на смърт човек бива жестоко измъчван преди да умре, според законите на определените държави!!!

Ако съпоставим тези наказания измислени от човека с божествените закони (Шериат) ще разберем, че шериата е милост за хората, защото в него няма санкции, наказания и екзекуции базирани на желанията и страстите на група хора

група управляващи и съдии, които приемат закони според техните цели и виждания. А как да не е шериата милост за хората, след като дори към по-нисшите създания-животните ни повелява да се отнасяме с милост и състрадание. Пратеникът, Аллах да го благослови и с мир да го дари,казва:„Аллах е предписал добротворството във всяко нещо. Ако убивате, убивайте по най-добрия начин, ако колите, колете по най-добрия начин. И нека всеки от вас наточи добре ножа си, за да не мъчи животното, което коли.”

Легионите на ИДИЛ са вербувани в мрежата.

Абдулах ми показа много заклани курбани, как става, за какво служи курбана. После ми показа как воините на исляма благородно се отнасят към неверниците по същия начин, както е повелил Всевишния. Отначало се гнусях от толкова кръв и тази жестокост, но Абдулах ме успокояваше , че това е милост , а не жестокост и такава е съдбата на неверниците. Не можех да си представя аз да правя такива неща. Нещо не ме кефише тази пропаганда спрях да общувам с Абдулах исках си Хамид, с него ми беше по добре, той ме разбираше и му вярвах. Аз не си представям ,че ще мога да режа глави или да убивам хора.

Абдулах беше неотлъчно в тайния чат и ми говореше напоително за смисъла на религията.

Търсят се радикализирани и самотни души.

Това са абсурдните и безсмислени вярвания и закони измислени от хората, които няма как да бъдат приети от здравия разум. За голямо съжаление почти няма цивилизация или държава, която да се е предпазила от грешните убеждения за жертвоприношения на хора, чрез които се цели проливане на човешка кръв заради измислени богове, които трябва да бъдат успокоени и умирени!!! Всеки, който иска да научи повече в тази насока, нека да търси в историята говореща за учението за човешки жертвоприношения по целия свят, за да види за себе си как то е било разпространено в Северна и Южна Америка, Европа, Австралия, Африка и Азия!! Този обичай се споменава в стария завет, който го определя като ужасно престъпление и порочно дело.

Според този завет човека извършил човешко жертвоприношение се наказва, като бива нахвърлян с камъни (раджм), докато умре. И всичко това, за да се възпре лошата традиция на ханаанците, които са давали децата си за жертвоприношение, което се извършвало в името на измисления бог Молох. В третата книга Мойсеева-Левит (20/ 1) се споменава следното: „И рече Господна Моисея, думайки:кажи още на синовете Израилеви: който от синовете Израилеви и от пришълците, заселени между израилтяните, даде на Молоха от децата си, да се умъртви: народът на страната с камъни да го убие;“ Ето така стария завет порицава ужасната традиция на ханаанците, които са дръзнали да даряват децата си за жертвоприношение поднесено на Молох –Аллах да пази-.От споменатото по отношение на този въпрос, ние разбираме, че от милостта на Аллах към хората, е Той да спусне шериат от небесата (божествени закони), който да се опълчи на всички погрешни и ужасяващи вярвания и закони изградени върху човешко унижение и жертви!! Всевишния Аллах казва:

„Кажи: “Елате аз да прочета какво ви възбранява вашият Господ! Нищо с Него да не съдружавате! И се отнасяйте с добро към двамата родители! И не убивайте своите рожби поради бедност! Ние храним и вас, и тях. И не доближавайте скверностите и явните от тях, и скритите! И не убивайте човек това Аллах е възбранил, освен по право! Това ви повелява Той, за да проумеете!30″Аллах е изпратил Пратеника Мухаммед, Аллах да го благослови и с мир да го дари,с истинската религия, която обхваща всяко добро нещо за хората и прави щастлив онзи, който повярва и последва нейния Шериат. Затова Той описва Мухаммед, Аллах да го благослови и с мир да го дари, в Корана със словата си: „И те изпратихме [о, Мухаммад] наистина като милост за световете.“Тълкувателя на Корана ибн Аббас казва: „Аллах е изпратил Неговия Пратеник Мухаммед, Аллах да го благослови и с мир да го дари, като милост за целия свят, който се състои от вярващи и неверници: Що се отнася до вярващия-Аллах го е напътил чрез този човек (Мухаммед), улеснил го е да вярва в него и да извършва онова, което Аллах му е предписал, за да бъде въведен в Дженнета (Рая); А що се отнася до неверника-чрез изпращането на Мухаммед като пратеник, Аллах го е предпазил огромни беди и наказания на този свят-беди и наказания, които са сполетявали предишни народи, заради това, че са отказали да повярват и да последват пратениците.“Аллах е изпратил този човек към целия свят, за да призовава всички хора към това, да се служат единствено на Аллах, без да се съдружава нищо и никого с Него, и наред с това да премахне и разруши невежеството, езичеството, погрешните вярвания, варварството и ужасните обичаи по целия свя.”

Исках да спре ,да ме остави на мира. Вече не ми беше интересно, Дразнеше ме всичко това което не разбирах, но Абдулах ми припомни, че на една видео церемония в която той и още няколко души и един имам ме приеха в Исляма. Трябваше да кажа три пъти Аллах е велик и Мохамед е негов пророк на арабски.

Казах това и другите двама бяха свидетели и така станах мюсюлманин. Бях горд, бях много окрилен даже започнах да се моля тайно на тавана да не ме видят нашите заедно с моите виртуални приятели, бях сам , но не се чествах самотен. Сега Абдулах ми припомни, че това е вричане във вярата, отричането от Аллах е равносилно на смърт, на моята смърт, връщане на зад няма. Това ме накара да се замисля какво съм направил, къде съм отишъл, защо изобщо си причинявам това, но после продължих с общуването – Абдулах беше настоятелен.

Що се отнася до Шериата на Исляма, той е шериат на състраданието и милостта, затова забранява строго това престъпление и го определя за голям грях. Пратеникът на Аллах, Аллах да го благослови и с мир да го дари, казва: „Наистина Аллах ви е възбранил неуважението към майките, скъперничеството, алчността, заравянето на живи момиченца и е определил като нежелателни за вас празните разговори, многото въпроси и прахосването на богатството.“Шериата на Исляма е пояснил правата на плода, докато е още в корема на майка му, като най-важното от тези права, е правото на живот!! Всевишния Аллах казва: „И не убивайте своите рожби поради бедност! Ние храним и вас, и тях.“И не на последно място, Шериата на Исляма строго забранява да се прави разлика между син и дъщеря. Пратеникът на Аллах, Аллах да го благослови и с мир да го дари,казва: „Бъдете справедливи към вашите деца в онова, което им давате.“

Вербуването минава и през клипове с екзекуции.

Започнах да разбирам и вече общуването с Абдулах, той се оказа прав, много ми допадна неговото мислене и правилно пресъздаване на същността на шериата, сега вече разбрах :

Основните цели на Шериата са онези, с които е дошъл божествения Шериат, за да ги постигне. Или накратко това са поставени цели, които Шериата да постигне чрез разпоредби (закони и канони) и наказания. От общите цели на Ислямския Шериат са следните:

1.Опазване на религията:

Опазването на религията е най-важната цел от целите на Ислямския Шериат. ВсевишнияАллах казва: „И повели твоят Господ да не служите другиму освен Нему,…“Затова Шериата споменава за огромна награда, за онзи, който помага на хората да запазят религията си, чрез преподаването ѝ и построяването на сгради в които да се обучават хората на религията. Пример за това са джамиите, които са предназначени за богослужения и религиозно обучение.

Пратеникът на Аллах, Аллах да го благослови и с мир да го дари, казва: „Най-добрия измежду вас е онзи, който изучава Корана и научава другите на него.“39В друго предание Той, Аллах да го благослови и с мир да го дари, казва: „Който построи джамия, дори колкото пръта на който стъпва коронованата пустинарка, за него Аллах ще построи дом в Рая (Дженнета). “Човек, който пази религията си е онзи, който спазва повелите на Шериата, а те от своя страна го опазват чрез следните неща:

Шериата го кара да предотвратява всякакъв вид враждебност и агресия насочени към религията от външни лица, като не предизвиква хората да ругаят и злословят за религията.

Шериата забранява всякакъв вид злоупотреба с религията вътре в държавата. Той забранява злоупотреба с религията чрез всякакъв вид подигравки и присмивания, като карикатури, рисунки и сценки, с които се цели насяване на вреда върху Исляма и опетняване достойнството на Пратеника в Исляма Мухаммед, Аллах да го благослови и с мир да го дари.

Шериата строго порицава тези действия, които се извършват под претекст „свобода на словото“, защото „свободата на словото“ не означава да имаш право да ругаеш, псуваш, клеветиш, злоупотребяваш, дискриминираш и всяваш напрежение и раздор!!!

Шериата има пълен контрол над религията и строго забранява да се променят, заменят, премахват и добавят неща в нея, защото тя е напълно изградена и завършена. Тази религия няма недостатъци и няма нужда от иновации (бидати). Всевишният Аллах казва: „Днес изградих за вас вашата религия и изпълних Своята благодат към вас, и одобрих Исляма за ваша религия.“42Затова онзи, който вкара в религията нещо ново (бидат), той е добавил към нея нещо, което не е от нея, а нововъведенията (бидат) са средство, чрез което най-много се руши религията при човека. Всевишният Аллах казва: „И кой е по-голям угнетител от онзи, който измисля лъжа за Аллах, за да заблуди хората в неведение? Аллах не напътва хората-угнетители.“

2.Опазване на живота:

Аллах създаде човешката душа и забрани на самия човек да погубва собствената си душа, чрез самоубийство и предизвикване на гибел, така както е забранил да се убива друга душа, независимо дали е вярваща или не.Всевишният Аллах казва:„И не убивайте сами себе си! Към вас Аллах е милосърден.“44В друго знамение от Корана Всевишният Аллах казва: „И не убивайте човекАллах е възбранил това, освен по право!“

Разбрах, че Всевишния Аллах издигна и отличава човека от останалите създания чрез разума, с който го е дарил. И поради факта, че той е облагодетелстван с разум, Аллах му е спуснал Шериат, който да се грижи за тази благодат и да я предпазва чрез забраните си от нещата, които я опорочават и тласкат към гибел.

От примерите за тези забрани, е забраната за всяко нещо, което опиянява и замъглява разума, независимо дали е алкохол, наркотици или други неща. Шериата забранява всяко нещо, което вреди на човешкия разум, определяйки го като грях (харам). Всевишният Аллах казва:„О, вярващи, виното, играта на късмет, кумирите и стрелите са мръсотия от делото на сатаната. Странете от нея, за да сполучите!“ Алкохола бива наречен от Исляма като „Майката на всяко зло“, защото той е много опасен и вреден както за самия човек, така и за цялото общество. Той е главата на всяко зло и причината за всяко престъпление. Споделих тези мой възгледи с Абдулах и той ми каза , че вече съм готов. Вече съм истински мюсюлмански брат и мога да бъда полезен на коузата, да служа на Всевишния и да обичам и уважавам братята си. Каза , че ще ме запознае с един много специален брат, който ще ми помогне да осъзная своята мисия и отговорност. Останах в очакване на срещата, беше много вълнуващо и аз исках да разбера как ще бъда полезен и с какво?!