Дариткова: Едва ли ще се запомни с добро политик, който със стиснат юмрук призовава за метежи

0
49
Даниела Дариткова Снимка: Канал 3

Никой не може да си присвоява държавния суверенитет, каза шефката на депутатите от ГЕРБ

Едва ли ще се запомни с добро този политик, който със стиснат юмрук призовава за метежи и бунт. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в декларация за новия политически сезон в парламента.

„Всички ние сме в тази зала по волята на българските граждани като демократично избрани в резултат на легитимни избори. Това, в което сме се клели, е да спазваме конституцията и законите на страната. В тази конституция е ясно е разписано, че цялата власт произтича от народа и никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява държавния суверенитет“, каза още Дариткова.

„Всеки политик обаче има избор по какъв начин да осмисли присъствието си в политиката и да остане в историята на страната. Едва ли ще се запомни с добро този, който от позицията на високия си пост и воден от личните си властови амбиции със стиснат юмрук призова за метежи и бунт, заради който се издигат бесилки и се разнасят ковчези“, каза още д-р Даниела Дариткова.