Дариткова: Няма да позволим България да заприлича на БСП – с празна каса и липса на лидерство

0
39
Даниела Дариткова Снимка: Канал 3

Нямаме никакви опасения нито от поредното вето на вашия президент, нито от поредния вот на недоверие, каза шефката на депутатите от ГЕРБ

Шефката на парламентарната група на ГЕРБ отвърна на критиките на БСП и обвини червената лидерка Корнелия Нинова, че се опитва да пренесе вътрешнопартийните проблеми на левицата в парламента. Тя бе категорична, че управляващите не се притесняват от анонса за внасяне на вот на недоверие към правителството, направен по-рано от червенитe, съобщи DarikNews.

„Ние нямаме никакви опасения нито от поредното вето на вашия президент, нито от поредния вот на недоверие. Предоляхме вече четири такива. Обединените ви усилия са безплодни. Правителството на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ ще довърши мандата с реализация на заложените цели в интерес на гражданите“, каза в декларация Даниела Дариткова.

„За краткия си гастрол в днешното пленарно заседание Нинова направи опит тази трибуна да реши вътрошнопартийните й проблеми, проблемите с лидерството и веднага след това отиде да потушава партийни битки. Отказваме вътрешнопартийните проблеми на БСП да се превръщат в общонационални. Няма да позволим България да заприлича на БСП – с празна каса, с воюващи лобита и липса на лидерство“, отсече председателката на парламентарната група на ГЕРБ.

Тя добави, че предсрочни избори не са в интерес на левицата. Дариткова припомни, че минималната пенсия е станала 250 лв., ДДС за ресторантите, книгите и детските храни е намалено с 9%, а мярката 60/40 е позволила запазването на 200 хил. работни места.

„Водим ви с 15-20 %. Наистина ли искате сега да правите избори? Предсрочните избори изобщо не са във ваша полза. Управляващото мнозинство е стабилно. Ние имаме своя програма, следваме я и смятаме, че отговорното политическо поведение изисква в момента на криза да бъдем обединени в ключовите приоритети, за да можем да решаваме проблемите на българските граждани, а не проблемите на своите партийни централи. Дневният ред на обществото е друг, не се опитвайте да го измествате с компромати и в партньорство с хора с повдигнати обвиненения“, каза още Даниела Дариткова.

Тя упрекна Нинова и за това, че дори не може да накара парламентарната си група да спазва противоепидемични мерки и някои червени депутати не носят маски с нелепи оправдания.