Две села на протест – шофьор, убил двама на пътя, може да избяга

0
11

Бургаският окръжен съд го пусна под домашен арест

Бургаският окръжен съд пусна под домашен арест турският шофьор на автобуса, помел двама на пътя между Бургас и Созопол. Близките на загиналите протестират, защото се опасяват, че шофьорът може да избяга в чужбина и случаят да приключи без присъда, съобщава NOVA.

На 28 февруари автобус прегази мъж и жена, докато жертвите оглеждали щетите по колите си след лека катастрофа на пътя. Покрай тях преминал автобус с чуждестранна регистрация. Шофьорът на автобуса ударил една от спрелите коли, отнесъл и двама от водачите – мъж и жена, които загинали на място.

Жителите на двете созополски села – Росен и Присад, са се събрали пред дома на загиналия мъж. „Шофьорът, който прегази детето ми, е с двойно гражданство и всеки момент може да избяга в Турция. Няма да е първият, нито последният, който го е правил. За мен за двойно убийство да лежи вкъщи не е нормално”, заяви Мария Тодорова, майката на загиналия по време на катастрофата Тодор. Тя заяви, че никой не се е свързал с тях за инцидента. Те разбрали от медиите сутринта. Водач на автобус, който е минал минути преди фаталния инцидент, е видял леката катастрофа.

„Когато минах, излизайки от кв. „Меден рудник”, видях автобус на аварийни. Когато наближих, видях в лявата лента и автомобил. Жена говореше по телефона, момчето беше до нея. Имаше видимост на около 100 метра, но там е неосветен участъкът. Когато наближих, видях, че има хора на платното. Имах време за реакция. Не мога да си обясня как колегата не е успял да реагира”, коментира Николай.

Близките на загиналите настояват за доживотен затвор без право на замяна.