Само в Breaking.bg: Готвят ни два кървави сценария за протеста утре-румънски и солунски

Очакват се да пристигнат "професионални" протестъри от сблъсъците в Румъния и Гърция

0
7139
протест
Разиграва се сценарий от януари 2013 година със същите участници.

Зад гърба на мирно протестиращи ще бъдат активирани русофилски групи,  ченгета от ДС, „бойни ядра“ и въоръжени хора

Стефан Ташев

Румънски“ сценарий с кръв, сблъсъци с полицията, палежи и блокиране на улици е подготвен за утрешния протест срещу правителството, научи Breaking.bg, от няколко източника.

За утре е насрочен първият протест, от общо заявени три дни, срещу правителството. Той е с начален час 12 часа пред Народното събрание под мотото „Против геноцида на Борисов и всички управляващи мафии“. Според организаторите му Росен Миленов, Емил Русанов и Светослав Козлуджов той е „уникален“ с участието на българи от чужбина и „самоорганизирани“ българи от страната. Козлуджов обеща вчера на брифинг, че ще вкара всички журналисти в затвора, защото били „слуги на олигархията“.

протест
Емил Русанов

Според Русанов в него трябва да участват над 34 000 души. Идеята на протеста е правителството да подаде оставка, а парламентът да остане да работи докато избере нов кабинет, посочен от протестиращите.

Нашият протест трябва да бъде като румънските от август 2018 година срещу корупцията в страната. Там при сблъсъци с полицията бяха ранени стотици румънци. Но властта не падна.

Зад гърба на „самоорганизиращите“ се протестиращи обаче се стяга сериозна организация и опит със силови действия да се провокира полицията, да има сблъсъци, ранени, палежи на коли, блокади, много арестувани, за да бъде свалено под натиск правителството.

Според запознати в тази организация са включени гравитиращи около БСП организации, допълнени от русофилски групи. Активирани са Съюза на офицерите и сержантите от запаса и Асоциацията на разузнавачите от запаса, в които доминират кадрови офицери от Държавна сигурност.

В действие ще влязат маскирани „командоси“ от полувоенната организация Воински съюз „Васил Левски“ и БНО „Шипка“, обучавани от руски инструктори.

По данни на нашите служби в страната са влезли рокери от пропутинската организация „Нощни вълци“, които също ще се включат в протеста.

Организаторите „в сянка“ са предвидили два варианта-“румънски“ или „солунски“. Първият бе разигран миналия месец в Букурещ. Предвижда сблъсъци с полицията, което да доведе до много ранени и дори до жертви. И това да предизвика падането на правителството по подобие на събитията от февруари 2013 година, когато протестите за цените на тока бяха овладени от силоваци и русофили. В сблъсъци с полицията на 19 януари 2013 г, пострадаха над девет души и това принуди Бойко Борисов да подаде оставката на кабинета. Сега същите „протестиращи“ ще участват и в събитията утре.

протест
Девет души бяха ранени при сблъсъците с полицията на 19 януари 2013 година.

Вторият сценарий е „Солунският“, в който се предвижда освен сблъсъци с полицията да има масови палежи на коли, разбиване на магазини, пътни блокади.

Срещу заплащане вече се организират „бойни ядра“, които зад гърба на мирно протестиращи да атакуват полицията, да нахлуят в президентството и да предизвикат силите на реда да се намесят силово. В полицията вече са получени информации, че сред тълпата  ще бъдат внедрени въоръжени хора.

И в двата сценария се предвижда „външно“ участие-професионални протестиращи-гърци, сърби, македонци, с опит в сблъсъците в Букурещ и Солун.  Службите са засекли вече такива групи, които идват в страната, маскирани като български емигранти от чужбина.

За атаката на президентството вече е получен сигнал от МВР до НСО да се подсили охраната на сградата на „Дондуков“ 2.

Преди два месеца избухна скандал, когато се оказа, че гръцките спецслужби са засекли руска намеса в протестите срещу името на Македония с център Солун. Бяха изгонени руски дипломати за намеса във вътрешните работи на Гърция.

Според службите в южната ни съседка сред организаторите на безредиците са руски бизнесмени, които са плащали за тях на протестиращи. Същото се готви и утре в страната.

Няколко неправителствени организации пратиха писмо до кмета на столицата Йорданка Фандъкова. Те се опасяват, че разрешеният на 17 септември протест ще създаде напрежение в столицата заради откриването на учебната година и струпването на много хора край училищата в района на протеста.