Депутат, контактен с Нинова, без маска на масово мероприятие

0
259
Геори Гьоков

Вместо да се изолира в неделя, червеният депутат отива на чествания в Стара Загора

Георги Гьоков, който е контактен с Корнелия Нинова, се появи на честването на Деня на будителите в Стара Загора без предпазна маска. Той заедно с Галина Господинова, която е общински съветник от БСП, поднесоха цветя на паметника на митрополит Методи Кусев. Това съобщава сайтът Bgreporter.Info.

Гьоков като депутат е в контакт с Нинова, защото постоянно се върти около нея”, коментираха за BGReporter.info запознати с отношенията в червената парламентарна група.

Вероятно Гьоков е бил в такъв контакт и през миналата седмица, а Нинова бе приета в болница в която в петък.

Вместо да се изолира в неделя, червеният депутат отива безотговорно и неспазвайки правилата на масово мероприятие в Стара Загора.

И докато лекарите по цял ден се пържат със скафандри в собствен сос, борейки се за поредния живот, така наречения “политически елит” дава добър пример на обществото ни, че за някои правилата са “досадна формалност”, а самоизолацията е въпрос на някакви първични “вярвания във вируса”.

На същото място е и Валентина Бонева – председател на Областния съвет на БСП в града, която по същия начин демонстрира неспазване на правилата за носене на маска на открито при струпване на хора на едно място.

Там са и Гергана Микова, областен управител, Иван Върляков – председател на групата съветници от БСП, Иванка Сотирова – зам.-кмет и десетки други случайни хора.

Тези случайни хора обаче, присъствали на празника, за разлика от Нинова, Гьоков и всички останали от този „елит“ едва ли ще получат толкова бързо легло, системи и добра болнична помощ. Дано не се налага заради подобна демонстративна безотговорност.