Депутат от ГЕРБ подаде оставка

И при най-малкото съмнение в народни представители, те сами депозират оставката си

0
143
оставка
Димитър Гамишев

НАП го проверява за злоупотреби с ДДС

Депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев е подал оставка, обяви от парламентарната трибуна колегата му Спас Гърневски.

От ГЕРБ признаха, че на НАП е започнала проверка на Гамишев. До това се стигна, след като в медиите се появи информация, че той е извършвал злоупотреби с данъци. Според информацията през 2016 г. той е прехвърлил въпросната фирма на малоимотно лице.

„Това е с единствена цел – да не пречи на проверката и да не се спекулира с името на ГЕРБ, както това непрекъснато се прави от опозицията. За пореден път ГЕРБ дава пред гражданите ясно и точно послание как трябва да функционира една истинска демократична и отговорна за делата си партия.

И при най-малкото съмнение в народни представители, те сами депозират оставката си, не чакат да приключат проверките и не се крият зад имунитети“, обясни Гърневски мотивите за подадената оставка.

Преди да стане ясно, че Гамишев е подал оставката си, от БСП излязоха с декларация по темата.

„Малко преди да бъде избран за общински координатор депутатът Димитър Гамишев е прехвърлил фирмата си на друга. Твърди се, че другата фирма е с капитал от 2 лв и е регистрирана в Ловеч.

Данните в търговския регистър показват, че на същия адрес са регистрирани общо 23 фирми. Освен това поне 10, ако не и повече от фирмите са длъжници на НАП с големи суми“, каза от парламентарната трибуна депутатът от БСП Николай Бошкилов.

Според социалистите фирмата на Гамишев дължи на близо 200 хил. лв. „За нас е пълна загадка как е осъществено вписването на продажбата на фирмата в Агенцията по вписванията, след като тя е сред големите длъжници на страната“, каза още Бошкилов.