Десислава Танева: Обвиненията на Емил Димитров са безпочвени. Афектиран е, защото изкара коронавируса

0
68
Десислава Танева

Всеки преминава през изпитания, но трябва да осъзнаваме отговорността на позициите, които заемаме, посъветва колегата си земеделската министърка

Обвиненията на министър Емил Димитров са абсолютно безпочвени, каза в парламента министърът на земеделието Десислава Танева в отговор на предупрежденията за водни проблеми в страната през 2021 г. от страна на екоминистъра.

„Във връзка с изготвянето на националния план за възстановяване министерството с подкрепа на абсолютно всички браншови организации предложи на Министерския съвет цялостна рехабилитация на държавната „Напоителни системи“, изтъкна земеделският министър.

Тя отдаде афекта на Димитров на преболедувания коронавирус.

„Ние сме колеги, винаги сме имали пряка комуникация, понякога малко затруднена. Изключително съжалявам, че трябва да влезем в това ниво на комуникации и тези наши комуникации, които винаги са били в оперативен план, да стават в момента чак през пленарната зала. Когато за първи път разбрах, че той е преболедувал COIVD-19, беше наистина много разстроен, проведохме един много дълъг разговор, може би над 50 минути, беше много афектиран в началото в чисто човешки план за заболяването и за грижите по възстановяването му”, каза Танева.

„И дума не може да става за някакви заплахи. Да, ние сме в тежко време. Пандемия. Всеки преминава през изпитания, чувства недостатъчна грижа за себе си, но трябва да осъзнаваме отговорността на позициите, които заемаме“, посъветва колегата си Десислава Танева.

„По принцип Министерството на земеделието винаги има по-скоро различна визия с Министерство на околната среда, но не и с Министерството на регионалното развитие. Нещо повече, има решение и доклад от оперативно заседание на кабинета от 13 октомври, в което земеделското министерство е подкрепило вариант за решение по отношение на водоснабдяването на Бургас. Всичко, което е трябвало да бъде направено от нашата система по тези въпроси, е направено“, завърши министър Танева.