До 6 месеца социалното министерство трябва да изготви проект на Кодекс за социална подкрепа

0
10
Деница Сачева Снимка: Дневник

Ще направя необходимото, за да изпълним задачите в срок, обеща социалният министър Деница Сачева

До 6 месеца социалното министерство трябва да изготви проект на Кодекс за социална подкрепа, реши парламентът. Със 113 гласа „за“, 3 – „против“ и 39 – „въздържали се“ депутатите подкрепиха предложението на Искрен Веселинов и Александър Сиди от ВМРО за обединение на отделните закони от сферата на социалното подпомагане в този кодекс.

„В последната една година законът за социалните услуги е една от горещите точки в нашето общество, много хора излизаха на протест, което наложи и неговото отлагане за корекции в текстовете. Ние разбрахме, че проблемът е фрагментираното законодателство в тази сфера. Не се знае кой и откъде получава помощи в страната, няма и информационна система за тази цел“, изтъкна пред колегите си Александър Сиди от ВМРО.

„Сроковете са амбициозни, но мащабите на проблемите са сериозни и си струва до края на годината да се направи промяната, за да не се превръща социалната политика в обект на улична демагогия. Ще направя необходимото, за да изпълним задачите в срок, ако ни се възложат“, обеща социалният министър.