Дуетът Божков-Попов лансира нови „идеи“ за „Левски“ от Дубай

0
97
Георги Попов Снимка: ТВ "Европа"

Не бихме желали да сме тези, които ще унищожим клуба, дава заден беглецът в ОАЕ

Дуетът Божков-Попов продължава с нескопосаните опити да дестабилизира властта, като използва футболния клуб „Левски“. След като първо излъгаха Тити Папазов, че ще му джиросат акциите, после опитаха безуспешно да забъркат премиера Борисов, като му ги прехвърлят на него, днес бегълците от правосъдието лансират нови „идеи“.

„Не бихме желали да сме тези, които ще унищожим клуба. 87% от акциите на клуба бяха в мен. Решихме (с Васил Божков), че най-лесно е, за да няма спекулации и Борисов да е наясно, да джиросаме акциите на него. Той може или да ги откаже, или да ги прехвърли на някого друг,“ обясни от Дубай Георги Попов, който е собственик на мажоритарния пакет (близо 87%) от акциите на „Левски“.

„Нашето желание е да бъдат прехвърлени на тези, които милеят за клуба. Вчера получихме писмо от легендите на три поколения на „Левски“. Говорих с Наско Сираков, който прояви желание да поеме акциите от г-н Борисов и с Павел Колев да продължат борбата за спасение на любимия ми клуб“, каза Повов.

„Не съм унижавал никого, още повече Тити Папазов, не съм го срещал. Аз считам, че е редно спокойно и делово да се работи, а не да се водим от лозунги и призиви“, обясни Попов. Тити Папазов заяви преди дни, че фактическият собственик на „Левски“ Васил Божков обещал да прехвърли акциите на него.

„Естествено, че не съм съгласен да вляза в историята на клуба, като човека, който го фалира. Не бих искал „Левски“ да фалира, с всичко това са свързани моите действия. Апелирам клубът да бъде запазен. Не смятам, че има нормален човек, който ще влага голяма част от средствата си, лични средства, за да може, след това да доведе някоя структура до фалит и при това частна“, каза Попов.