ММА бойци и боксьор, ултраси на „Левски“, задържани за побоя над Слави Ангелов

0
241
Павел Георгиев /вляво/ и Любо Делев

Обискирана е къща на бивш служител на МВР

При спецакцията на прокуратурата и столичната полиция бяха задържаха лица, за които се предполага, че са свързани с побоя над журналиста Слави Ангелов на 17 март.

По неофициална информация на Bulgaria ON AIR сред част от арестуваните са едни от знаковите лица във фенската фракция на „Левски“ „София Запад“ – Любо Делев и Павел Георгиев. И двамата са ММА бойци. Трети задържан е боксьорът Бисер Митрев, допълва „24 часа“.

Любо Делев се прочу във фенските среди, след като предизвика на двубой лидера на агитката на ЦСКА Иван Велчев-Кюстендилеца. Тя бе спечелена от ултраса на „червените“.

Любо Делев Снимка: Facebook

 

„Група, занимаща се със силови действия, включително и с нанасяне на телесни повреди. Това, което мога да потвърдя, е, че един от случаите, който се разследва, касае вашият колега Слави Ангелов“, заяви по-рано днес при акцията главният прокурор Иван Гешев.

По думи на съседи в обискираната днес къща живее бивш служител от системата на МВР.

Побоят над Слави Ангелов бе извършен в непосредствена близост до обискираната къща. Главният редактор на „168 часа“ беше пребит с метални тръби пред дома си на столичния бул. „Дондуков“.