Д-р Ангел Кунчев: Ще има още много положителни проби за COVID-19

0
27
Д-р Ангел Кунчев Снимка: 24 часа

89 души са били контактни със заразените съпрузи в „Пирогов“

Жената е пристигнала вчера в „Пирогов“ в много тежко състояние и е колабирала на входа. Оказа се, че е с тежка пневмония. Беше ѝ взета проба за коронавирус, който даде положителен резултат. В момента намираме техни общи контакти, които да бъдат хоспитализирани. Това заяви пред bTV главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев по повод двата нови случая на коронавирус на възрастна семейна двойка в София, които бяха обявени снощи.

Общо 89 души са били контактни със заразените, сред тях е медицинският персонал и пациенти в “Пирогов“.

Той допълни, че мъжът и жената са изолирани в абсолютно самостоятелна сграда в “Пирогов“, като там ще бъдат настанявани всички, за които има съмнения, че са заразени. Д-р Кунчев бе категоричен, че работата на “Пирогов“ няма да спира, но все пак призова хората да посещават болничното заведение само в краен случай. ,,Нека да се ориентират към другите болници в София“, посочи той.

По отношение на мъжа д-р Кунчев разкри, че той е бил приет в “Пирогов“ още на 8 март с грипоподобни симптоми.

,,Трябва да се знае, че ще има още много положителни проби, защото вирусът ще бъде около нас. Просто се налага да свикнем и да ограничим контактите си. Нашата цел е да минимизираме разпространението на коронавируса, доколкото е възможно“, допълни Ангел Кунчев.