Кунчев казал на Мангъров да си затваря устата

0
74
Доц. Атанас Мангъров

КПП-та и затваряне няма да има, трябва десетократно да се увеличат заразените, за да се случи, каза главният здравен инспектор

Доц. Ангел Кунчев

Доц. Кунчев ми каза да си затварям устата. Обади ми се посред нощ, пътувах с колата, и ми каза, че е единственият, който ме защитава, и по-добре да си затварям устата. Това разказа пред БТВ доц. Атанас Мангъров в записано предварително интервю.

Ангел Кунчев, който бе в студиото, първо се разсмя, след това каза, че няма да коментира казаното от Мангъров. Все пак главният държавен здравен инспектор обясни, че е говорил с него да не всява съмнения у хората, тъй като това ги раздвоява и те не знаят какво да правят.

Тестовете за коронавируса ще се поемат от държавата, когато става въпрос за зараза в колектив, заяви Кунчев. Ако има положително дете от клас, родителите няма да бъдат карантинирани, освен ако и тяхното дете не е с коронавирус, уточни експертът.

„Ако зависи от мен КПП-та и затваряне няма да има. Трябва да има десетократно увеличение на заразените, за да се случи“, посочи доц. Кунчев.

„България е на 19-то място от 31 страни в Европа по заболеваемост от коронавирус. Испания е водеща с 12 пъти повече от страната ни. Данните за смъртността и засегнатите медици у нас ме притесняват повече“, коментира главният държавен здравен инспектор.

Шлемовете са по-подходящи за деца, защото дишането е по-лесно. Всичко зависи от удобството на детето, каза Кунчев.