Единият от задържаните братовчеди признал, че е заклал момичето в Галиче

0
740
Андреа Руменова

Мотивът за убийството е сексуален

Единият от двамата задържани за убийството на момичето в Галиче братовчеди призна вината си. Казва се Аксел Олеков, братовчед му Десислав Олеков е освободен след разпитите. Мотивът за нападението е сексуален, съобщи Нова.

Криминалистите до сутринта са издирвали ножа, с който се предполага, че 18-годишната Андреа Руменова е била убита, ключа от дома й и червен портфейл, който е също е бил изчезнал. По информация на братовчеда на момичето вътре е имало 300 лв., които баща й е изпратил от Англия. Ножът е бил намерен, след Аксел завел разследващите до мястото, където го е изхвърлил.

Съучениците на убитото момиче настояват извършителят да получи най-тежкото наказание. По думите им Андреа е била кротко, тихо и усмихнато момиче. От Окръжната прокуратура във Враца заявиха, че е образувано досъдебно производство и по случая работят двама прокурори.

Хората от селото твърдят, че цялата им фамилия от ромската махала е опасна. Преди години дядото на задържания е нападнал полицаи. „Мислим да направим подписка и да изгоним цялото му семейство от селото. Надявахме се да не е така и да не сме живели с такова чудовище”, каза пред Нова тв Касъм Касъмов.

18-годишното момиче беше открито мъртво в дома си вчера. Сигналът за жестокото престъпление е подал роднина на момичето, след като не могъл да се свърже с нея. Жителите на ромската махала в село Галиче са в шок от случилото се.