Журналистът Веселин Стойнев: Таско Ерменков е наложен от Нинова за водач в Разград въпреки нежеланието на местните

0
215
вода
Таско Ерменков

Той явно ще се пенсионира като нежелан депутат, а още в зората на кариерата си се доказа и като нежелан псевдоразузнавач, пише зам. главният редактор на сп. BGlobal

Таско Ерменков е наложен от Корнелия Нинова за водач на листата на БСП в Разград въпреки нежеланието на местните социалисти. Това твърди в публикация в социалните мрежи журналистът и зам. главен редактор на сп. BGlobal Веселин Стойнев, цитиран от „Трибюн“.

„Той явно ще се пенсионира като нежелан депутат, а още в зората на кариерата си се доказа и като нежелан псевдоразузнавач“, пише той.

Стойнев припомня откъс от личното кадрово дело на щатния служител на Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА Таско Ерменков.

„Капитан Ерменков в най-кратък срок да се завърне в НРБ и тук да му се наложи дисциплинарно взискание [за несъгласие с резидента в Западен Берлин относно продажбата на служебен автомобил, който той пожелал да закупи]. Подобни консумативни настроения кап. Ерменков е изразявал неколкократно и преди“, РУ-ГЩ, май 1990 г.