Забравиха ли Радев и участниците в сбирките му, че автор на Изборния кодекс е Мая Манолова

0
414
Мая Манолова Снимка: фейсбук

Или просто наблюдаваме поредния епизод на Радев от сериала „Изборите ще са опорочени“, за да извлекат лични политически ползи

Христо Гаджев Снимка: фейсбук
Христо Гаджев, депутат от ГЕРБ, фейсбук
Кой изключи светлината на Румен Радев и закри от публиката срещите му с политическите партии? Къде отиде прозрачността? Или това е началото на пазарлъците?
Няколко въпроса до всички участващи в тези сбирки и екипа на президента:
Забравили ли са, че изборният кодекс всъщност е кодексът на Мая Манолова – тя е неговият автор?
Не помнят ли, че всеки участник в изборите може да регистрира застъпници, които наблюдават броенето на резултатите (чл. 210 ИК)? Впрочем ДБ обяви, че вече имат набрани 6000 души.
Не знаят ли, че всяка партия, коалиция или инициативен комитет има право на ксерокопие от протокола на СИК веднага след неговото подписване, много преди да отиде в РИК? (чл. 36. т.8 ИК). По този начин от ГЕРБ правим паралелно преброяване на гласовете от 2009 г.
Не са ли разбрали, че СИК се състои от между 7 и 9 представители на политически партии, но не по-малко от 5, като почти навсякъде са 7 (Чл. 35 ИК). Във всяка една има представители на ГЕРБ, БСП, ДПС, ОП, Воля и ДБ. Те могат да преотстъпят бройки и на непарламентарно представени партии. Или нямат доверие на излъчените от тях самите представители?
По принцип БСП и ГЕРБ имат 1 представител в ръководството на всяка секция (3-ма души). Т.е. без подпис на представител на най-голямата опозиционна партия не може да се приключи броенето.
Сигурно много добре знаят отговорите. Не бих искал дори да си помисля, че са толкова некомпетентни.
Просто наблюдаваме поредния епизод на Радев от сериала „Изборите ще са опорочени“, за да извлекат лични политически ползи.