Зам.-екоминистър за Перник: Вината е във ВиК-то, не при нас

0
55
Красимир Живков

Разпитът на Красимир Живков продължи почти 3 часа

Следователи разпитаха днес шефове от Министерството на околната среда и водите след акцията за водната криза и незаконния боклук. В края на миналата седмица екоминистърът Нено Димов беше задържан и подаде оставка от ареста.

Близо 3 часа продължи разпитът на зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков, който предостави на държавното обвинение всички справки, документи и графици, които екомонистерството е разписвало. Той самият също е слагал подписа си за водоподаването. Графици обаче са изготвени на база на „Басейнова дирекция“, които пък са взимали информарцията от ВиК-Перник. Според министър Живков вина няма екоминистерството, а ВиК-Перник.

„Заявката е от ВиК оператора. Те заявиха 500 млн. и нещо хиляди кубика, ние им разрешаваме 1 милион, въпреки нашето разрешаване – те ползват заявеното от тях. За 2019 г. са изразходвани общо 18 млн. и 346 хиляди“, каза още Живков.

Днес ще бъдат разпитани началникът на дирекцията за управление на водите в МОСВ – Илияна Тодорова, както и зам.-директора – Мая Дряновска.

Нено Димов остава в ареста до четвъртък, когато ще гледат мярката му за неотклонение, съобщи репортер на Bulgaria ON AIR.