Съдили застреляната в „Младост“ за измами за 1.4 млн. лв., не била дъщеря на депутат от БСП

0
217
Станка Марангозова

Работи се по всички версии за смъртта й

Застреляната в столичния кв. „Младост“ в четвъртък вечер Станка Марангозова не е дъщеря на д-р Кънчо Марангозов, каквато информация се появи по-рано през деня, съобщи Dnes.bg.

В редакцията на Dnes.bg се обадила дъщерята на бившия депутат от БСП и бивш директор на бургаската болница – Димитрина Марангозова, която уточни, че тя е единствената дъщеря на д-р Кънчо Марангозов и убитата жена в София няма общо със семейството.

„Извеждаме абсолютно всички версии по убийството. Към момента мотив не можем да посочим, тъй като трябва да направим анализ на доказателствата и данните, които ще съберем. Жертвата е на 46 години с криминални регистрации. Те са за измами”, заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев.

Марангозова беше намерена мъртва пред блок 18 в столичния квартал „Младост”. Сигналът е подаден в 20,50 часа в четвъртък вечерта. Тялото на жената беше открито в автомобила ѝ от мъжа, с когото живее на семейни начала. Установено е, че е с огнестрелна рана в главата. Името ѝ се свързва с финансови измами. По неофициална информация в колата е намерена бяла роза.

На 16 септември 2013 г. 40-годишната тогава Марангозова влиза в полeзрението на медиите с това, че се барикадира в мезонет на ул. „Ангел Каралийчев” 1. Отвън е имало частен съдебен изпълнител с нови собственици на апартамента. По-късно Марангозова се отказва от блокадата и напуска доброволно апартамента. По това време тя е била под домашен арест заради вече започнало разследване на ДАНС, което е започнало през 2011 година за мошеничество и пране на пари.

Месец след като е изгонена от мезонета, Станка Марангозова се появява в NOVA в предаването „На светло”. Тогава тя разказва за единия от многото си конфликти. По думите й тя е била измамена от Иво Масларов, който е син на бившия социален министър Емилия Масларова.

Марангозова е била дадена на съд за измами за 1,4 млн. лв. милиона лева през 2016 г.