Затварят нощните заведения в „Албена”

0
38
Снимка: архив

Решението е на ръководството на комплекса

Всички нощни заведения в курорта „Албена” се затварят от днес по решение на ръководството на комплекса. Целта е да се избегне и най-малкият риск от заразяване с COVID- 19, предаде БГНЕС.

От началото на сезона тук се прилагат изключително строги мерки за опазване здравето на туристите и персонала.

Според директора на комплекса е изключително трудно да се спазва дистанция в увеселителните заведения при силната музика и висок градус на настроението. „Да, ще има загуби, но пък ще се радваме, че правим превенция за здравето на персонала ни, за здравето на нашите гости“, заяви директорът Пенев.

Едва 2500 са българските и чуждите туристи към момента в комплекса, който е с капацитет от 16 500 места. Ръководството не може да прогнозира какви ще са резултатите от сезона, но се старае да привлече още почиващи.

„Цената на чадър е 1 лв., цената на шезлонг е 1 лв. за всички приходящи гости и няма задължителна консумация. Мога да кажа само, че цената на бирата варира от 2,50 до 3,50 лв.“, каза директорът.

Към момента в „Албена“ работят 8 хотела, като поетапно ще се отварят и други. Мениджърският екип се възползва от мярката 60/40 в сектор „Туризъм”, за да запази персонала си.