Защо е лъжец Радев

0
995
Румен Радев с приятелката си Деси като шеф на ВВС

„Направих обръщение към нацията“ – така отговори Радев на въпрос какво е направил за справяне с кризата

По време на изключително слабото си снощно участие в „Панорама“  Румен Радев показа няколко политически недъга, нетипични за един държавен глава: неподготвеност по основни за държава теми, притеснителна фиксация в личността на премиера, абсолютно неглижиране на корона кризата и най-лошото: откровени лъжи, пише Tribune.bg.

Попитан дали е подценил пандемията при първата вълна, когато пренебрегна забрана на здравните власти за чествания на Шипка, Радев каза:

„На 3 март не иронизирах вируса, а тези, които го управляват“.

Абсолютна лъжа. Нещо повече – от тази дата нататък Румен Радев и последователите му се обявяваха публично против всяка мярка, предприета от управляващите. Иронизираха инструкциите на Националния оперативен щаб и изобщо съществуването на реална опасност за живота и здравето на хората.

3 март 2020 година.

„Румен Радев честити празника на всички, които не се поддават на манипулации за вируси и щамове.“ – Заглавие в News.bg

Такива са заглавията в повечето медии от тази дата, посветени на подигравателните реплики на Румен Радев, когато в словото му става въпрос за вирус и мерки.

„На Шипка президентът се заигра с „вируса“ на манипулацията“ – 24 часа

„С ирония президентът констатира, че България е дала огромен принос към световната медицина – успяла е да изолира два различни щама на коронавируса“ – News.bg

„Въпреки препоръките заради коронавируса: Румен Радев на Шипка за 3 март” – „Евроком“

„Свободата е най-силният имунитет срещу вирусите“ – „Медиапул“

„Каква ли щеше да бъде съдбата на България днес, ако онези велики българи се бяха поддали на „вируса“ на манипулацията, на „вируса“ на страха, на „вируса“ на примирението, на „вируса“ на слабоволието?“ – БТВ

„След като преди дни отмени традиционния прием за Трети март заради коронавируса, днес президентът Румен Радев упрекна властите заради отмяната на официалните чествания на вр. Шипка“ – „Дневник“

Най-голямото доказателство за безотговорното поведение на държавния глава си пролича със страшна сила, когато замина за Естония след контакт с болен, когато стана причина за струпвания на стотици военни и за приемането им в интензивните отделения. Радев вкара дори собствения си подчинен Димитър Стоянов вече в критично състояние в болница, след повече от десет дни криене на състоянието му.

И тази вечер, въпреки огромния брой заразени българи, обединителят на нацията не призова категорично хората да спазват мерките, да пазят себе си или околните. Напротив – излезе с вдигнат юмрук при тълпата професионалните протестиращи пред БНТ. По същия начин, както даде тласък на антиправителствените протести по време на пандемия.