Игуменът на Чекотинския манастир благодари на Борисов за дарението от 20 хил. лв., тъкмо спрял ремонта поради липса на пари

0
15
Чекотинският манастир

Премиерът ще бъде записан в кондиките на обителта

От Чекотинския манастир „Св. Архангел Михаил“ са изпратили благодарствено писмо до премиера Бойко Борисов за дарените от него средства, съобщават от Българската патриаршия.

На 27 юни от партия ГЕРБ съобщиха, че председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е дарил 20 000 лв. на Чекотинския манастир „Св. Архангел Михаил“. Сумата е била събрана от членовете на парламентарната група на ГЕРБ и е била предоставена на премиера Борисов по случай рождения му ден, който е бил по-рано през юни. Средствата ще бъдат използвани за неотложен ремонт в едно от крилата на Светата обител.

Дарението е било връчено от премиера Бойко Борисов на ловчанския митрополит Гавриил, който е благодарил на Борисов, че за пореден път помага на християнското вероизповедание и за обновяването на храмовете в България, съобщиха преди дни от ГЕРБ.

В благодарственото писмо до премиера Бойко Борисов игуменът на манастира йеромонах Михаил Диловски пише, че братството на Чекотинския манастир „Св. Архангел Михаил“ дълги години е планирало довършването на започнатия строеж „Ново крило с трапезария“.

„Години наред спестявахме, защото не сме богат манастир. От миналата година се захванахме сериозно с инициативата. С Божията помощ и по молитвеното застъпничество на Св. Архангел Михаил и нашия владика Гавриил ние напреднахме много. Някои хора не вярват в чудеса, но аз ще кажа, че тъкмо бях говорил с майсторите да прекратим дейностите поради липса на средства, когато разбрахме за вашето драговолно и лично дарение. Такова парично дарение не сме предполагали, че може да получим! Искрено Ви Благодарим! Средствата ще бъдат използвани за дограма и за външни и вътрешни настилки на сградата. Решили сме да бъдете записан в кондиките на манастира като голям дарител, за вечно поменаване“, пише в писмото си до министър-председателя игуменът на манастира йеромонах Михаил Диловски.